Elke maand knoopte Jeroen Olyslaegers, a.k.a. Dr. Jerryo, in Cinema Zuid een gesprek aan met noemenswaardige personen uit de filmwereld. Donderdag 5 mei 2011 sluit gepassioneerd cinefiel Patrick Duynslaegher Dr. Jerryo's Magic Hour af met een van zijn persoonlijke favorieten: 'Zabriskie Point' van Michelangelo Antonioni. De avond begint met een gesprek over Duynslaeghers filmobsessie, de evolutie van filmkritiek en uiteraard ook de reden waarom net Zabriskie Point' een speciale plaats in zijn dvd-kast kreeg. Na het gesprek wordt de cultfilm vertoond.

'Zabriskie Point', een romantisch drama uit 1970, vertelt het verhaal van twee studenten eind jaren '60: Mark, een voortvluchtige ex-student met mogelijks een moord op zijn geweten en Daria, een studente antropologie die toevallig in de woestijn ronddwaalt. Mark steelt een vliegtuigje en landt in Zabriskie Point in Californië. De twee ontmoeten elkaar in de middle of nowhere en bedrijven vurig de liefde. Wanneer ze naar de bewoonde wereld terugkeren slaat het noodlot toe.

Afspraak op donderdag 5 mei 2011 om 20h30 in Cinema Zuid te Antwerpen.

Tickets en info via deze link.

Trailer van 'Zabriskie Point'

Julie Herreman

Elke maand knoopte Jeroen Olyslaegers, a.k.a. Dr. Jerryo, in Cinema Zuid een gesprek aan met noemenswaardige personen uit de filmwereld. Donderdag 5 mei 2011 sluit gepassioneerd cinefiel Patrick Duynslaegher Dr. Jerryo's Magic Hour af met een van zijn persoonlijke favorieten: 'Zabriskie Point' van Michelangelo Antonioni. De avond begint met een gesprek over Duynslaeghers filmobsessie, de evolutie van filmkritiek en uiteraard ook de reden waarom net Zabriskie Point' een speciale plaats in zijn dvd-kast kreeg. Na het gesprek wordt de cultfilm vertoond. 'Zabriskie Point', een romantisch drama uit 1970, vertelt het verhaal van twee studenten eind jaren '60: Mark, een voortvluchtige ex-student met mogelijks een moord op zijn geweten en Daria, een studente antropologie die toevallig in de woestijn ronddwaalt. Mark steelt een vliegtuigje en landt in Zabriskie Point in Californië. De twee ontmoeten elkaar in de middle of nowhere en bedrijven vurig de liefde. Wanneer ze naar de bewoonde wereld terugkeren slaat het noodlot toe. Afspraak op donderdag 5 mei 2011 om 20h30 in Cinema Zuid te Antwerpen. Tickets en info via deze link. Trailer van 'Zabriskie Point' Julie Herreman