De scène waarin de hoofdrolspelers bespreken waar de zombie-uitbraak is ontstaan, moet aangepast worden voor het Chinese publiek. Alle ogen worden immers gericht op China als broeihaard van de epidemie. Omdat het land op dit moment de snelst groeiende markt heeft, willen de uitgevers een deal met China veilig stellen.

Hoewel de quota voor geïmporteerde films in de communistische natie versoepeld zijn, worden sommige Hollywood-films nog steeds gecensureerd. Om er zeker van te zijn dat 'World War Z' door de Chinese muur geraakt, wordt er een ander land als bakermat van de apocalyps aangeduid. 'World War Z' wordt geregisseerd door Marc Foster en is gebaseerd op de gelijknamige horrornovelle van Max Brooks. Brad Pitt zal ook in de Chinese versie de hoofdrol spelen.

Ook Marvel Studios kondigde aan dat ze een aangepaste versie van 'Iron Man 3', met de Chinese topactrice Fan Bingbing, zullen uitgeven. Daarnaast zal er ook extra bonusmateriaal gemaakt worden speciaal voor het Chinese publiek. Oorspronkelijk moest 'Iron Man 3' een Chinese coproductie worden, net zoals 'Looper', 'Cloud Atlas' en 'The Karate Kid'. Coproducties vallen immers niet onder de Chinese quota voor geïmporteerde films en moeten enkel goedgekeurd worden. (CS)

De scène waarin de hoofdrolspelers bespreken waar de zombie-uitbraak is ontstaan, moet aangepast worden voor het Chinese publiek. Alle ogen worden immers gericht op China als broeihaard van de epidemie. Omdat het land op dit moment de snelst groeiende markt heeft, willen de uitgevers een deal met China veilig stellen. Hoewel de quota voor geïmporteerde films in de communistische natie versoepeld zijn, worden sommige Hollywood-films nog steeds gecensureerd. Om er zeker van te zijn dat 'World War Z' door de Chinese muur geraakt, wordt er een ander land als bakermat van de apocalyps aangeduid. 'World War Z' wordt geregisseerd door Marc Foster en is gebaseerd op de gelijknamige horrornovelle van Max Brooks. Brad Pitt zal ook in de Chinese versie de hoofdrol spelen.Ook Marvel Studios kondigde aan dat ze een aangepaste versie van 'Iron Man 3', met de Chinese topactrice Fan Bingbing, zullen uitgeven. Daarnaast zal er ook extra bonusmateriaal gemaakt worden speciaal voor het Chinese publiek. Oorspronkelijk moest 'Iron Man 3' een Chinese coproductie worden, net zoals 'Looper', 'Cloud Atlas' en 'The Karate Kid'. Coproducties vallen immers niet onder de Chinese quota voor geïmporteerde films en moeten enkel goedgekeurd worden. (CS)