Uit negen competitiefilms koos de jury voor Habibi, een tragische liefdesgeschiedenis die zich afspeelt in de Palestijnse gebieden. "De regisseur maakt niet alleen een dapper statement door met beperkte middelen en in ongewoon moeilijke omstandigheden een knap afgewerkte en aangrijpende film te draaien. Ze geeft het eeuwenoude en universele verhaal van de verboden liefde, een tegelijk poëtische, prangende en brandend actuele invulling", zo staat te lezen in het juryverslag.

Headshot, een Thaise film van Pan-ek Ratanaruang, viel het meest in de smaak bij de jongerenjury en ontvangt de Amakourouprijs. Andere hoogtepunten op het filmfestival waren de Indische film I Am Kalam en El Gusto, het muzikale project van enkele krasse knarren die naar analogie met het Cubaanse Buena Vista Social Club de Algerijnse muzikale scène van de jaren zestig laten herleven.

Cinema Novo is een tiendaags festival dat het publiek al bijna dertig jaar laat kennismaken met films uit Azië, Afrika en Zuid-Amerika. 2012 was de laatste editie volgens de oude formule. Vanaf volgend jaar gaat Cinema Novo immers nauw samenwerken met Open Doek in Turnhout en vindt het festival pas in april plaats. (Belga)

Uit negen competitiefilms koos de jury voor Habibi, een tragische liefdesgeschiedenis die zich afspeelt in de Palestijnse gebieden. "De regisseur maakt niet alleen een dapper statement door met beperkte middelen en in ongewoon moeilijke omstandigheden een knap afgewerkte en aangrijpende film te draaien. Ze geeft het eeuwenoude en universele verhaal van de verboden liefde, een tegelijk poëtische, prangende en brandend actuele invulling", zo staat te lezen in het juryverslag. Headshot, een Thaise film van Pan-ek Ratanaruang, viel het meest in de smaak bij de jongerenjury en ontvangt de Amakourouprijs. Andere hoogtepunten op het filmfestival waren de Indische film I Am Kalam en El Gusto, het muzikale project van enkele krasse knarren die naar analogie met het Cubaanse Buena Vista Social Club de Algerijnse muzikale scène van de jaren zestig laten herleven. Cinema Novo is een tiendaags festival dat het publiek al bijna dertig jaar laat kennismaken met films uit Azië, Afrika en Zuid-Amerika. 2012 was de laatste editie volgens de oude formule. Vanaf volgend jaar gaat Cinema Novo immers nauw samenwerken met Open Doek in Turnhout en vindt het festival pas in april plaats. (Belga)