Wij moeten nog wachten tot 13 maart, in de Verenigde Staten loopt Oz the Great and Powerful al in de zalen. Filmstudio Disney verwacht alvast dat hun fantasyfilm een groot succes wordt. Ze vroegen zelfs al aan Mitchell Kapner, een scenarioschrijver, om een vervolg te breien aan het verhaal.

Mitchell Kapner (Romeo Must Die) schreef ook het scenario voor het eerste deel van de film. Dat stelde hij voor aan producer Joe Roth, die het op zijn beurt bij Disney binnensleepte. Later stelde Kapner het scenario samen met David Lindsay-Abaire (Robots) op punt.

Oz the Great and Powerful is gebaseerd op de Oz-verhalenreeks van schrijver Frank Baum uit het begin van de twintigste eeuw. De film is een prequel, hij vertelt wat er voor het eerste boek uit de reeks gebeurde. De prent kostte 154 miljoen euro en werd geregisseerd door Sam Raimi. (CM)

Trailer Oz the Great and Powerful

Wij moeten nog wachten tot 13 maart, in de Verenigde Staten loopt Oz the Great and Powerful al in de zalen. Filmstudio Disney verwacht alvast dat hun fantasyfilm een groot succes wordt. Ze vroegen zelfs al aan Mitchell Kapner, een scenarioschrijver, om een vervolg te breien aan het verhaal. Mitchell Kapner (Romeo Must Die) schreef ook het scenario voor het eerste deel van de film. Dat stelde hij voor aan producer Joe Roth, die het op zijn beurt bij Disney binnensleepte. Later stelde Kapner het scenario samen met David Lindsay-Abaire (Robots) op punt. Oz the Great and Powerful is gebaseerd op de Oz-verhalenreeks van schrijver Frank Baum uit het begin van de twintigste eeuw. De film is een prequel, hij vertelt wat er voor het eerste boek uit de reeks gebeurde. De prent kostte 154 miljoen euro en werd geregisseerd door Sam Raimi. (CM) Trailer Oz the Great and Powerful