Het nieuws werd gemeld door de Zweedse krant "Svenska Dagbladet" en de Amerikaanse filmsite "Deadline.com". Bendjelloul won de Oscar voor beste documentaire voor de prent "Searching for Sugar Man" over de Amerikaanse folkzanger Sixto Rodriguez, die in zijn thuisland weinig bekend was, maar die tijdens de jaren zeventig in Zuid-Afrika bijzonder populair raakte. Zuid-Afrikaanse fans spoorden de muzikant later in Detroit op.

Bendjelloul werd in 1977 geboren in Ystad. Hij had een Algerijnse vader en een Zweedse moeder. De regisseur werd 36 jaar. (BELGA)

Het nieuws werd gemeld door de Zweedse krant "Svenska Dagbladet" en de Amerikaanse filmsite "Deadline.com". Bendjelloul won de Oscar voor beste documentaire voor de prent "Searching for Sugar Man" over de Amerikaanse folkzanger Sixto Rodriguez, die in zijn thuisland weinig bekend was, maar die tijdens de jaren zeventig in Zuid-Afrika bijzonder populair raakte. Zuid-Afrikaanse fans spoorden de muzikant later in Detroit op.Bendjelloul werd in 1977 geboren in Ystad. Hij had een Algerijnse vader en een Zweedse moeder. De regisseur werd 36 jaar. (BELGA)