De inzendingen die op de lijst prijken zijn allemaal potentiële Oscargenomineerden. Wie op de shortlist terechtkomt, mag zich al aan een klein vreugdesprongetje wagen. Het gouden beeldje is dan wel nog niet in zicht, maar de deur naar een nominatie staat al op een kier.

De Belgische inzending 'Illegal' van regisseur Olivier Masset-Depasse is niet op de shortlist beland en ook de verfilming van Arnon Grunbergs 'Tirza', de Nederlandse inzending, reaakte niet door de selectie. In de shortlist vinden we wel de Belgische actrice Loubna Azabal terug. Zij speelt de hoofdrol in de Canadese inzending 'Incendies'.

De volledige shortlist mét trailers:

Algerije, "Hors la Loi" (Rachid Bouchareb)


Canada, "Incendies," (Denis Villeneuve)


Denemarken, "In a Better World," (Susanne Bier)


Griekenland, "Dogtooth," (Yorgos Lanthimos)


Japan, "Confessions," (Tetsuya Nakashima)


Mexico, "Biutiful," (Alejandro Gonzalez Inarritu)


Zuid Afrika, "Life, above All," (Oliver Schmitz)


Spanje, "Tambien la Lluvia," (Iciar Bollain)


Zweden, "Simple Simon," (Andreas Ohman)


Arnout Vermeire

De inzendingen die op de lijst prijken zijn allemaal potentiële Oscargenomineerden. Wie op de shortlist terechtkomt, mag zich al aan een klein vreugdesprongetje wagen. Het gouden beeldje is dan wel nog niet in zicht, maar de deur naar een nominatie staat al op een kier. De Belgische inzending 'Illegal' van regisseur Olivier Masset-Depasse is niet op de shortlist beland en ook de verfilming van Arnon Grunbergs 'Tirza', de Nederlandse inzending, reaakte niet door de selectie. In de shortlist vinden we wel de Belgische actrice Loubna Azabal terug. Zij speelt de hoofdrol in de Canadese inzending 'Incendies'. De volledige shortlist mét trailers: Algerije, "Hors la Loi" (Rachid Bouchareb) Canada, "Incendies," (Denis Villeneuve) Denemarken, "In a Better World," (Susanne Bier) Griekenland, "Dogtooth," (Yorgos Lanthimos) Japan, "Confessions," (Tetsuya Nakashima) Mexico, "Biutiful," (Alejandro Gonzalez Inarritu) Zuid Afrika, "Life, above All," (Oliver Schmitz) Spanje, "Tambien la Lluvia," (Iciar Bollain) Zweden, "Simple Simon," (Andreas Ohman) Arnout Vermeire