Dat meldt het veilingshuis RR Auction. Om een bod te maken dat niet geweigerd kon worden, ging de koper daarbij ruim over de geschatte prijs van 400.000 dollar.

De manuscriptenverzameling bestaat uit 45 dozen en bevat meerdere kladversies van "The Godfather" (De peetvader), waaronder een van de oudste onder de werktitel "Mafia". Daarnaast telt de verzameling onder meer ook een filmscenario met handgeschreven aantekeningen van Puzo en zijn briefwisseling met regisseur Francis Ford Coppola.

De legendarische mafiaroman "The Godfather" werd in 1969 uitgebracht in de VS en werd een wereldhit. Puzo schreef ook mee aan de scenerio's van de verfilmingen, waarvoor hij een Oscar won. (Belga)

Dat meldt het veilingshuis RR Auction. Om een bod te maken dat niet geweigerd kon worden, ging de koper daarbij ruim over de geschatte prijs van 400.000 dollar.De manuscriptenverzameling bestaat uit 45 dozen en bevat meerdere kladversies van "The Godfather" (De peetvader), waaronder een van de oudste onder de werktitel "Mafia". Daarnaast telt de verzameling onder meer ook een filmscenario met handgeschreven aantekeningen van Puzo en zijn briefwisseling met regisseur Francis Ford Coppola. De legendarische mafiaroman "The Godfather" werd in 1969 uitgebracht in de VS en werd een wereldhit. Puzo schreef ook mee aan de scenerio's van de verfilmingen, waarvoor hij een Oscar won. (Belga)