Len Wiseman, regisseur van de eerste twee 'Underworld'-films en 'Die Hard 4.0' gaat in maart beginnen met de opnames voor een remake van Paul Verhoeven's originele sciencefictionfilm 'Total Recall' uit 1990, die gebaseerd is op het kortverhaal 'We can Remember it for You Wholesale' van sciencefictionauteur Phillip K.Dick. Daarin speelde een erg frisse en kloeke Arnold Schwarzenegger de hoofdrol als Douglas Quaid, een man die een virtueel ticket voor een reis naar de planeet Mars koopt van een schimmig bedrijf, dat herinneringen laat implanteren in zijn hersenen. De film groeide in de jaren '90 uit tot een regelrechte cultfavoriet.

De opnames voor de reboot zullen van start gaan in maart, dat meldt de Canadese website The Toronto Star. Regisseur van dienst Len Wiseman heeft inmiddels al geboden op niemand minder dan Colin Farrell als de nieuwe Quaid, maar dat werd vooralsnog niet door de filmstudio Columbia Pictures bevestigd. Het scenario wordt opgepoetst door Kurt Wimmer ('Equilibrium'). Ook het budget wordt weer flink opgeschroefd. Van 50 miljoen dollar voor het origineel, dat destijds 119 miljoen binnenrijfde aan de box office en een Special Achievement Award voor de special effects verzilverde, naar 200 miljoen voor de remake.

Andreas Ilegems

Len Wiseman, regisseur van de eerste twee 'Underworld'-films en 'Die Hard 4.0' gaat in maart beginnen met de opnames voor een remake van Paul Verhoeven's originele sciencefictionfilm 'Total Recall' uit 1990, die gebaseerd is op het kortverhaal 'We can Remember it for You Wholesale' van sciencefictionauteur Phillip K.Dick. Daarin speelde een erg frisse en kloeke Arnold Schwarzenegger de hoofdrol als Douglas Quaid, een man die een virtueel ticket voor een reis naar de planeet Mars koopt van een schimmig bedrijf, dat herinneringen laat implanteren in zijn hersenen. De film groeide in de jaren '90 uit tot een regelrechte cultfavoriet. De opnames voor de reboot zullen van start gaan in maart, dat meldt de Canadese website The Toronto Star. Regisseur van dienst Len Wiseman heeft inmiddels al geboden op niemand minder dan Colin Farrell als de nieuwe Quaid, maar dat werd vooralsnog niet door de filmstudio Columbia Pictures bevestigd. Het scenario wordt opgepoetst door Kurt Wimmer ('Equilibrium'). Ook het budget wordt weer flink opgeschroefd. Van 50 miljoen dollar voor het origineel, dat destijds 119 miljoen binnenrijfde aan de box office en een Special Achievement Award voor de special effects verzilverde, naar 200 miljoen voor de remake. Andreas Ilegems