De regisseur van deze tweede film rond de Belgische avonturier is de Nieuw-Zeelander Peter Jackson. Hij zal dezelfde filmtechniek hanteren als in de eerste film, om het geesteskind van Hergé tot leven te wekken.

"Het project is nog altijd in de running. Nu Peter terug is van zijn laatste Hobbit-project, kan hij eraan beginnen. Ik kijk ernaar uit om zijn visie op Kuifje te zien", aldus Bell. Het script van deze tweede Kuifje-film zou worden geschreven door Anthony Horowitz. Andy Serkis, die eerder al meewerkte aan Planet of The Apes en King Kong en in de eerste Kuifje-film van Spielberg de rol van kapitein Haddock vertolkte, zou ook opnieuw van de partij zijn. Maar zijn aanwezigheid is nog niet formeel bevestigd.

De eerste film van Kuifje, "Het geheim van de eenhoorn", kwam eind 2011 uit. De wereldpremière vond plaats in Brussel.

De regisseur van deze tweede film rond de Belgische avonturier is de Nieuw-Zeelander Peter Jackson. Hij zal dezelfde filmtechniek hanteren als in de eerste film, om het geesteskind van Hergé tot leven te wekken."Het project is nog altijd in de running. Nu Peter terug is van zijn laatste Hobbit-project, kan hij eraan beginnen. Ik kijk ernaar uit om zijn visie op Kuifje te zien", aldus Bell. Het script van deze tweede Kuifje-film zou worden geschreven door Anthony Horowitz. Andy Serkis, die eerder al meewerkte aan Planet of The Apes en King Kong en in de eerste Kuifje-film van Spielberg de rol van kapitein Haddock vertolkte, zou ook opnieuw van de partij zijn. Maar zijn aanwezigheid is nog niet formeel bevestigd. De eerste film van Kuifje, "Het geheim van de eenhoorn", kwam eind 2011 uit. De wereldpremière vond plaats in Brussel.