'Het probleem met acteurs in uniformen is dat zowel terroristen als toeristen ze als echte politie of soldaten kunnen aanzien,' vertelt Sylvie Barnaud aan de Associated Press. Dit zou enerzijds terreurdaden kunnen uitlokken en anderzijds gewone mensen kunnen verwarren. Deze beslissing wordt genomen in de nasleep van de aanslag op het satirische weekblad Charlie Hebdo.

Ook voor opnames in de buurt van religieuze plekken en scholen worden er voorlopig geen vergunningen meer uitgedeeld.

Parijs is een erg populaire locatie voor (actie)films. Ieder jaar worden er volgens het stadsbestuur meer dan 1.000 films opgenomen. Regisseurs moeten dus op zoek naar andere geschikte filmlocaties tot het stadsbestuur opnieuw groen licht geeft.

Hoelang het verbod van kracht blijft, is voorlopig niet duidelijk. (LP)

'Het probleem met acteurs in uniformen is dat zowel terroristen als toeristen ze als echte politie of soldaten kunnen aanzien,' vertelt Sylvie Barnaud aan de Associated Press. Dit zou enerzijds terreurdaden kunnen uitlokken en anderzijds gewone mensen kunnen verwarren. Deze beslissing wordt genomen in de nasleep van de aanslag op het satirische weekblad Charlie Hebdo. Ook voor opnames in de buurt van religieuze plekken en scholen worden er voorlopig geen vergunningen meer uitgedeeld. Parijs is een erg populaire locatie voor (actie)films. Ieder jaar worden er volgens het stadsbestuur meer dan 1.000 films opgenomen. Regisseurs moeten dus op zoek naar andere geschikte filmlocaties tot het stadsbestuur opnieuw groen licht geeft. Hoelang het verbod van kracht blijft, is voorlopig niet duidelijk. (LP)