Zowel 'Brasserie Romantiek' als 'Norman' en 'Perfect Drug' zitten in sectie Focus on World Cinema van het Wereldfilmfestival van Montréal, dat van 22 augustus tot 2 september loopt.

'Brasserie Romantiek' is het regiedebuut van Joël Vanhoebroucks. 'Norman' en 'Perfect Drug' zijn kortfilms van respectievelijk Robbe Vervaeke en Toon Aerts. Dat brengt het aantal Vlaamse films die de selectie zitten op zeven, waaronder drie kortfilms.

'Het vonnis' van Jan Verheyen wordt in de Officiële Competitie vertoond. 'Marina' van Stijn Coninx zit in het World Greats luik van de Officiële Selectie. Bart Van den Bempts speelfilmdebuut '82 dagen in april' dingt mee naar de Zenith-prijzen in de Competitie voor Eerste films. En ook 'Wolfsmelk', de korte film van Hans Vercauter, haalde de Officiële Competitie voor Korte Films. (Belga/DB)

Zowel 'Brasserie Romantiek' als 'Norman' en 'Perfect Drug' zitten in sectie Focus on World Cinema van het Wereldfilmfestival van Montréal, dat van 22 augustus tot 2 september loopt. 'Brasserie Romantiek' is het regiedebuut van Joël Vanhoebroucks. 'Norman' en 'Perfect Drug' zijn kortfilms van respectievelijk Robbe Vervaeke en Toon Aerts. Dat brengt het aantal Vlaamse films die de selectie zitten op zeven, waaronder drie kortfilms.'Het vonnis' van Jan Verheyen wordt in de Officiële Competitie vertoond. 'Marina' van Stijn Coninx zit in het World Greats luik van de Officiële Selectie. Bart Van den Bempts speelfilmdebuut '82 dagen in april' dingt mee naar de Zenith-prijzen in de Competitie voor Eerste films. En ook 'Wolfsmelk', de korte film van Hans Vercauter, haalde de Officiële Competitie voor Korte Films. (Belga/DB)