Het is precies honderdvijftig jaar geleden dat Lewis Carroll 'Alice's Adventures in Wonderland uitbracht. In dit verjaardagsjaar doken er oude tekeningen van de Disneyverfilming uit 1951 op. Deze tekeningen en foto's tonen hoe de film tot stand kwam met behulp van een levend model.

Wie foto's van het Kathryn Beaumont uit de jaren vijftig onder ogen krijgt, herkent onmiddellijk de trekken van Alice in Wonderland. Op haar uiterlijk en bewegingen baseerden de tekenaars van Disney zich immers voor het geïllustreerde personage. Ook de stem van Alice werd door Beaumont ingesproken.

In 1953 mocht ze opnieuw haar stem lenen aan een Disneypersonage. Toen vertolkte ze Wendy in Peter Pan. Hierna maakte Kathryn haar school af en was ze dertig jaar lang lerares. In 1998 werd Kathryn Beaumont gekroond tot 'Disney Legende'.

(LP)

Het is precies honderdvijftig jaar geleden dat Lewis Carroll 'Alice's Adventures in Wonderland uitbracht. In dit verjaardagsjaar doken er oude tekeningen van de Disneyverfilming uit 1951 op. Deze tekeningen en foto's tonen hoe de film tot stand kwam met behulp van een levend model. Wie foto's van het Kathryn Beaumont uit de jaren vijftig onder ogen krijgt, herkent onmiddellijk de trekken van Alice in Wonderland. Op haar uiterlijk en bewegingen baseerden de tekenaars van Disney zich immers voor het geïllustreerde personage. Ook de stem van Alice werd door Beaumont ingesproken. In 1953 mocht ze opnieuw haar stem lenen aan een Disneypersonage. Toen vertolkte ze Wendy in Peter Pan. Hierna maakte Kathryn haar school af en was ze dertig jaar lang lerares. In 1998 werd Kathryn Beaumont gekroond tot 'Disney Legende'. (LP)