70 jaar na de eerste publicatie, komt 'De Kleine Prins' voor de eerste keer in geanimeerde versie tot leven op het witte doek. Regisseur Mark Osborne, die onder meer ook Kung Fu Panda op zijn conto heeft staan, transformeerde het tijdloze sprookje van Antoine de Saint-Exupéry in een wonderbaarlijke tekenfilm. Acteurs Jan Decleir en Charlotte Vandermeersch leenden hun stem aan de Vlaamse versie.

Het verhaal, dat miljoenen mensen over de hele wereld al jaren inspireert, werd voor de animatiefilm licht aangepast. Of beter gezegd, er werd een nieuw verhaal aan toegevoegd. In de trailer is de introductie van een jong meisje te zien. Het is haar buurman 'de piloot' die haar het relaas van de kleine prins vertelt.

De Kleine Prins gaat vrijdag op Cannes in wereldpremière. Zowel de internationale als de nationale stemmencast zullen aanwezig zijn bij de vertoning. Van de Vlaamse cast zakt Charlotte Vandermeersch af naar de Azorenkust om er de Rode Loper te bewandelen.

De film verschijnt 29 juli in de Belgische cinemazalen. (FDC)

70 jaar na de eerste publicatie, komt 'De Kleine Prins' voor de eerste keer in geanimeerde versie tot leven op het witte doek. Regisseur Mark Osborne, die onder meer ook Kung Fu Panda op zijn conto heeft staan, transformeerde het tijdloze sprookje van Antoine de Saint-Exupéry in een wonderbaarlijke tekenfilm. Acteurs Jan Decleir en Charlotte Vandermeersch leenden hun stem aan de Vlaamse versie.Het verhaal, dat miljoenen mensen over de hele wereld al jaren inspireert, werd voor de animatiefilm licht aangepast. Of beter gezegd, er werd een nieuw verhaal aan toegevoegd. In de trailer is de introductie van een jong meisje te zien. Het is haar buurman 'de piloot' die haar het relaas van de kleine prins vertelt.De Kleine Prins gaat vrijdag op Cannes in wereldpremière. Zowel de internationale als de nationale stemmencast zullen aanwezig zijn bij de vertoning. Van de Vlaamse cast zakt Charlotte Vandermeersch af naar de Azorenkust om er de Rode Loper te bewandelen.De film verschijnt 29 juli in de Belgische cinemazalen. (FDC)