Op het Italiaanse Taormina Film Festival (11-18/7) stelden producers Oliver Stone en Igor Lopatonok, een Oekraïner die in Los Angeles woont, hun nieuwe documentaire Ukraine On Fire voor. In de docu wordt de Oekraïnecrisis onder de loep genomen, met een specifieke focus op de rol van de Verenigde Staten. Interviews met onder meer de Russische president Vladimir Putin en de afgezette Oekraïense president Viktor Janoekovytsj komen er in aan bod.

De vrijgegeven trailer is episch, met ontploffende bommen, levenloze lichamen, dramatische violen als soundtrack, en vele gewichtige uitspraken. Zo stelt Janoekovytsj dat 'niemand zich vandaag nog veilig zou mogen voelen.'

Coup

Op zijn Facebook-pagina stelde Oliver Stone eind 2014 dat het aftreden van Janoekovytsj eigenlijk een coup was, gestuurd door de CIA en dus de Verenigde Staten. Volgens Stone houdt de Westerse pers de feiten die de Amerikaanse betrokkenheid bewijzen achter. Ukraine On Fire heeft nog geen officiële releasedatum.

Dit is niet de eerste kritische documentaire van Oliver Stone. De regisseur van gelauwerde langspeelfilms Platoon en Born On The Fourth Of July heeft nog maar pas een documentaire over klokkenluider Edward Snowden ingeblikt. Snowden, met Joseph Gordon-Levitt in de hoofdrol, verschijnt in september 2016 in de bioscoop. (JM)

Op het Italiaanse Taormina Film Festival (11-18/7) stelden producers Oliver Stone en Igor Lopatonok, een Oekraïner die in Los Angeles woont, hun nieuwe documentaire Ukraine On Fire voor. In de docu wordt de Oekraïnecrisis onder de loep genomen, met een specifieke focus op de rol van de Verenigde Staten. Interviews met onder meer de Russische president Vladimir Putin en de afgezette Oekraïense president Viktor Janoekovytsj komen er in aan bod. De vrijgegeven trailer is episch, met ontploffende bommen, levenloze lichamen, dramatische violen als soundtrack, en vele gewichtige uitspraken. Zo stelt Janoekovytsj dat 'niemand zich vandaag nog veilig zou mogen voelen.'Op zijn Facebook-pagina stelde Oliver Stone eind 2014 dat het aftreden van Janoekovytsj eigenlijk een coup was, gestuurd door de CIA en dus de Verenigde Staten. Volgens Stone houdt de Westerse pers de feiten die de Amerikaanse betrokkenheid bewijzen achter. Ukraine On Fire heeft nog geen officiële releasedatum. Dit is niet de eerste kritische documentaire van Oliver Stone. De regisseur van gelauwerde langspeelfilms Platoon en Born On The Fourth Of July heeft nog maar pas een documentaire over klokkenluider Edward Snowden ingeblikt. Snowden, met Joseph Gordon-Levitt in de hoofdrol, verschijnt in september 2016 in de bioscoop. (JM)