'Noordzee, Texas' was zondag nog de galaslotattractie van het prestigieuze London Gay and Lesbian Film Festival. Dat leverde het speelfilmdebuut van Bavo Defurne drie sterren op in de krant The Guardian. In Groot-Brittannië wordt de film uitgebracht door Peccadillo Pictures.

De film is een adaptatie van het boek "Nooit gaat dit over" van André Sollie en gaat over Pim die eind jaren 1960 opgroeit in een kustdorpje. Als puber droomt hij van zijn stoere buurjongen, zijn motorheld. De hoofdrollen worden vertolkt door Jelle Florizoone, Mathias Vergels en Eva van der Gucht.

Prijzen

Eerder won de film de Silver Zenith op het Wereldfilmfestival van Montréal, de Alice in the City Grote Prijs op het Internationaal Filmfestival van Rome en de Prijs voor Beste Regiedebuut in Kaapstad.

'Noordzee, Texas' was zondag nog de galaslotattractie van het prestigieuze London Gay and Lesbian Film Festival. Dat leverde het speelfilmdebuut van Bavo Defurne drie sterren op in de krant The Guardian. In Groot-Brittannië wordt de film uitgebracht door Peccadillo Pictures. De film is een adaptatie van het boek "Nooit gaat dit over" van André Sollie en gaat over Pim die eind jaren 1960 opgroeit in een kustdorpje. Als puber droomt hij van zijn stoere buurjongen, zijn motorheld. De hoofdrollen worden vertolkt door Jelle Florizoone, Mathias Vergels en Eva van der Gucht. PrijzenEerder won de film de Silver Zenith op het Wereldfilmfestival van Montréal, de Alice in the City Grote Prijs op het Internationaal Filmfestival van Rome en de Prijs voor Beste Regiedebuut in Kaapstad.