De organisatie van het filmfestival, dat voor de dertigste keer plaatsvindt, maakte dit op dinsdag bekend. Voor de film 'A Most Wanted Man' baseerde Corbijn zich op het boek van schrijver John le Carré. Het verhaal gaat over een Tsjetsjeense moslim die illegaal naar Hamburg emigreert, waar hij wordt opgepakt als terreurverdachte. De hoofdrollen van deze film worden vertolkt door grote namen als Philip Seymour Hoffman, Rachel McAdams en Willem Dafoe.

De film haalde zijn inspiratie uit het waargebeurde verhaal van Murat Kurnaz. Kurnaz was een Turk die illegaal in Duitsland woonde en als terreurverdacht naar Guantanamo Bay werd afgevoerd. Hij verbleef er een paar jaar in gevangenschap, waarna hij in 2006 wegens gebrek aan bewijs werd vrijgelaten.

'A Most Wanted Man' is de derde film van de hand van Anton Corbijn. Eerder verschenen al The American, met George Clooney, en Control in de filmzalen. Beide films konden op heel wat positieve reacties en prijzen rekenen. Maar Corbijn zit niet stil, hij werkt momenteel aan een film 'Life' over het leven van James Dean. (AB)

De organisatie van het filmfestival, dat voor de dertigste keer plaatsvindt, maakte dit op dinsdag bekend. Voor de film 'A Most Wanted Man' baseerde Corbijn zich op het boek van schrijver John le Carré. Het verhaal gaat over een Tsjetsjeense moslim die illegaal naar Hamburg emigreert, waar hij wordt opgepakt als terreurverdachte. De hoofdrollen van deze film worden vertolkt door grote namen als Philip Seymour Hoffman, Rachel McAdams en Willem Dafoe.De film haalde zijn inspiratie uit het waargebeurde verhaal van Murat Kurnaz. Kurnaz was een Turk die illegaal in Duitsland woonde en als terreurverdacht naar Guantanamo Bay werd afgevoerd. Hij verbleef er een paar jaar in gevangenschap, waarna hij in 2006 wegens gebrek aan bewijs werd vrijgelaten.'A Most Wanted Man' is de derde film van de hand van Anton Corbijn. Eerder verschenen al The American, met George Clooney, en Control in de filmzalen. Beide films konden op heel wat positieve reacties en prijzen rekenen. Maar Corbijn zit niet stil, hij werkt momenteel aan een film 'Life' over het leven van James Dean. (AB)