Wes Anderson is bekend voor films als 'The Royal Tenenbaums', 'Rushmore' en de animatiefilm 'Fantastic Mister Fox'. Het is de eerste keer dat een Andersonfilm de selectie haalt van het prestigieuze Franse filmfestival.

'Moonrise Kingdom' speelt zich af in een saai Engels dorpje dat opgeschrikt wordt wanneer twee jongeren beslissen om weg te vluchten. Enkele dorpsbewoners -gespeeld door een sterrencast- beslissen om een zoektocht in te stellen.

Sterrencast

Anderson schreef het scenario samen met Roman Coppola, de zoon van Francis Ford en de broer van Sofia. Onder anderen Bruce Willis, Edward Norton, Bill Murray, Frances McDormand, Tilda Swinton, Harvey Keitel en Jason Schwartzman spelen mee in de nieuwe Andersonprent.

Het 65ste filmfestival van Cannes begint op 16 mei. De Italiaanse cineast Nanni Moretti zit dit jaar de jury voor. (BW)

Wes Anderson is bekend voor films als 'The Royal Tenenbaums', 'Rushmore' en de animatiefilm 'Fantastic Mister Fox'. Het is de eerste keer dat een Andersonfilm de selectie haalt van het prestigieuze Franse filmfestival. 'Moonrise Kingdom' speelt zich af in een saai Engels dorpje dat opgeschrikt wordt wanneer twee jongeren beslissen om weg te vluchten. Enkele dorpsbewoners -gespeeld door een sterrencast- beslissen om een zoektocht in te stellen.Sterrencast Anderson schreef het scenario samen met Roman Coppola, de zoon van Francis Ford en de broer van Sofia. Onder anderen Bruce Willis, Edward Norton, Bill Murray, Frances McDormand, Tilda Swinton, Harvey Keitel en Jason Schwartzman spelen mee in de nieuwe Andersonprent. Het 65ste filmfestival van Cannes begint op 16 mei. De Italiaanse cineast Nanni Moretti zit dit jaar de jury voor. (BW)