In de opvoering neemt Jan Verheyen de kijker aan de hand van filmfragmenten mee op ontdekkingsreis door de geschiedenis van de cinema. Verheyen baseerde zijn voorstelling op het boek "Alles wat je eigenlijk zou moeten weten over film volgens Jan Verheyen".

"Lights! Camera! Action!" is tevens geïnspireerd op de documentaire "A personal journey with Martin Scorsese through American films". Jan Verheyen illustreert de filmgeschiedenis aan de hand van talloze fragmenten, weetjes en anekdotes. Er is aandacht voor de Vlaamse film, maar ook voor verhalen en beelden uit de pioniersjaren van Hollywood.

Eerder toerde Jan Verheyen al met zijn beruchte "Nachten van de wansmaak", waarop hij de meest tenenkrommende films uit de geschiedenis van commentaar voorzag.

Het Filmfestival van Oostende ging vrijdag van start en duurt nog tot zaterdag 15 september. Dan worden ook de Vlaamse Filmprijzen uitgereikt, sinds dit jaar herdoopt tot de Ensors. (Belga/MS)

In de opvoering neemt Jan Verheyen de kijker aan de hand van filmfragmenten mee op ontdekkingsreis door de geschiedenis van de cinema. Verheyen baseerde zijn voorstelling op het boek "Alles wat je eigenlijk zou moeten weten over film volgens Jan Verheyen". "Lights! Camera! Action!" is tevens geïnspireerd op de documentaire "A personal journey with Martin Scorsese through American films". Jan Verheyen illustreert de filmgeschiedenis aan de hand van talloze fragmenten, weetjes en anekdotes. Er is aandacht voor de Vlaamse film, maar ook voor verhalen en beelden uit de pioniersjaren van Hollywood. Eerder toerde Jan Verheyen al met zijn beruchte "Nachten van de wansmaak", waarop hij de meest tenenkrommende films uit de geschiedenis van commentaar voorzag. Het Filmfestival van Oostende ging vrijdag van start en duurt nog tot zaterdag 15 september. Dan worden ook de Vlaamse Filmprijzen uitgereikt, sinds dit jaar herdoopt tot de Ensors. (Belga/MS)