Wikileaker Julian Assanges avonturen in de wereld van internetdating inspireren Duitse regisseur Cyril Tuschi tot het maken van een langspeelfilm. De film zal draaien rond drie fictionele afspraakjes, waarin respectievelijk de opkomst, hoogtepunt en neergang van de controversiële stichter van Wikileaks aan bod komen.

Assange nam tijdens het maken van zijn afspraakjes regelmatig de naam Harry Harrison aan. Zo heet ook het hoofdpersonage in de film, 'Leaks - Three Dates with Harry Harrison'.

De regisseur Tuschi maakte eerder naam met zijn documentaire over de gevangengenomen Russische oligarch Mikhail Khodorkovsky. Door de helpende hand van Britse scenarist Michael Gaster krijgt het scenario over de moderne Robin Hood stilaan vorm.

De film komt uit in de zomer van 2013 en het titelpersonage zal gespeeld worden door een Britse of Australische acteur. (CB)

Wikileaker Julian Assanges avonturen in de wereld van internetdating inspireren Duitse regisseur Cyril Tuschi tot het maken van een langspeelfilm. De film zal draaien rond drie fictionele afspraakjes, waarin respectievelijk de opkomst, hoogtepunt en neergang van de controversiële stichter van Wikileaks aan bod komen. Assange nam tijdens het maken van zijn afspraakjes regelmatig de naam Harry Harrison aan. Zo heet ook het hoofdpersonage in de film, 'Leaks - Three Dates with Harry Harrison'. De regisseur Tuschi maakte eerder naam met zijn documentaire over de gevangengenomen Russische oligarch Mikhail Khodorkovsky. Door de helpende hand van Britse scenarist Michael Gaster krijgt het scenario over de moderne Robin Hood stilaan vorm. De film komt uit in de zomer van 2013 en het titelpersonage zal gespeeld worden door een Britse of Australische acteur. (CB)