De Specials over Nicolas Provost vinden plaats op dinsdag 6, donderdag 8 en zaterdag 10 december. Alle informatie kan je vinden op de website van IKL 2011.

In The Invader maakt Provost veelvuldig gebruik van technieken die hij leerde bij het maken van zijn kortfilm zoals spiegeltechnieken en het spelen met licht. Op IKL 2011, dat plaatsvindt tussen 3 en 10 december, kan je maar liefst 16 kortfilms van de Belgische kunstenaar gaan bekijken, gemaakt tussen 1999 en 2011. Dit zijn alvast vijf aanraders.


Papillon D'Amour (2003)
Door een spiegeleffect toe te voegen aan beelden uit de film Rashomon van Akira Kurosawa creëert Provost een hallucinerende scène waarin een vrouw ontpopt tot een imploderende vlinder.The Divers (2006)
Boy meets girl, maar dan gesitueerd in het universum van Provost waarbij hij de bekende balkonscène uit Romeo & Julia op de voorgrond van een met maanlicht overgoten hemel plaatst.Plot Point (2007)
Deze 15-minuten durende kortfilm bestaat uit beelden van het dagelijkse leven in New York City: de inwoners, ziekenwagens, politiesirenes, ...Long Live The Flesh (2009)
In deze kortfilm gebruikt Provost fragmenten uit een horrorfilm en tovert die om tot een visueel spektakel waarin beelden elkaar opeten.Story Teller (2010)
De skyline van Las Vegas vormt figuren waarbij je eerste gedachten uitgaan naar ruimteschepen of andere science fictiongedrochten, maar toch blijf je achter met een idee van schoonheid. (TG)

In The Invader maakt Provost veelvuldig gebruik van technieken die hij leerde bij het maken van zijn kortfilm zoals spiegeltechnieken en het spelen met licht. Op IKL 2011, dat plaatsvindt tussen 3 en 10 december, kan je maar liefst 16 kortfilms van de Belgische kunstenaar gaan bekijken, gemaakt tussen 1999 en 2011. Dit zijn alvast vijf aanraders. Papillon D'Amour (2003) Door een spiegeleffect toe te voegen aan beelden uit de film Rashomon van Akira Kurosawa creëert Provost een hallucinerende scène waarin een vrouw ontpopt tot een imploderende vlinder. The Divers (2006) Boy meets girl, maar dan gesitueerd in het universum van Provost waarbij hij de bekende balkonscène uit Romeo & Julia op de voorgrond van een met maanlicht overgoten hemel plaatst. Plot Point (2007) Deze 15-minuten durende kortfilm bestaat uit beelden van het dagelijkse leven in New York City: de inwoners, ziekenwagens, politiesirenes, ... Long Live The Flesh (2009) In deze kortfilm gebruikt Provost fragmenten uit een horrorfilm en tovert die om tot een visueel spektakel waarin beelden elkaar opeten. Story Teller (2010) De skyline van Las Vegas vormt figuren waarbij je eerste gedachten uitgaan naar ruimteschepen of andere science fictiongedrochten, maar toch blijf je achter met een idee van schoonheid. (TG)