The Other Side of the Wind werd tussen 1970 en 1976 gedraaid en is een zogenaamde film in een film over een temperamentvolle regisseur die in de clinch ging met Hollywoodbonzen om een film afgewerkt te krijgen op zijn eigen manier - een beetje zoals Orson Welles Zelf. De film werd uiteindelijk niet afgewerkt door een ruzie tussen de beroemde regisseur en de belangrijkste financier van het project, de schoonbroer van de toenmalige Sjah van Iran.

Met "The Other Side Of The Wind" wilde Welles zijn terugkeer maken naar het voorplan van de filmindustrie, nadat hij na zijn eerste grote succes met "Citizen Kane" (1941) wat op de achtergrond verzeild was geraakt.

Netflix werkt nu samen met Frank Marshall, een van de producenten die destijds bij het project was betrokken. De Amerikaan werkte ook al mee aan films als "Indiana Jones" en "Back to the Future".

"Dit is een droom die uitkomt", zegt Netflix Chief Content Officer aan Variety. "De mogelijkheid om onafgewerkt werk van Welles, met de artistieke stempel van de befaamde regisseur, in de wereld te kunnen brengen vervult Netflix en mezelf met trots. Cinefielen en filmliefhebbers van over de hele wereld zullen de magie van Orson Welles nogmaals of voor de eerste keer bij ons kunnen beleven."

Er is nog geen timing vooropgesteld voor de release van de film.

(KS)

The Other Side of the Wind werd tussen 1970 en 1976 gedraaid en is een zogenaamde film in een film over een temperamentvolle regisseur die in de clinch ging met Hollywoodbonzen om een film afgewerkt te krijgen op zijn eigen manier - een beetje zoals Orson Welles Zelf. De film werd uiteindelijk niet afgewerkt door een ruzie tussen de beroemde regisseur en de belangrijkste financier van het project, de schoonbroer van de toenmalige Sjah van Iran. Met "The Other Side Of The Wind" wilde Welles zijn terugkeer maken naar het voorplan van de filmindustrie, nadat hij na zijn eerste grote succes met "Citizen Kane" (1941) wat op de achtergrond verzeild was geraakt. Netflix werkt nu samen met Frank Marshall, een van de producenten die destijds bij het project was betrokken. De Amerikaan werkte ook al mee aan films als "Indiana Jones" en "Back to the Future". "Dit is een droom die uitkomt", zegt Netflix Chief Content Officer aan Variety. "De mogelijkheid om onafgewerkt werk van Welles, met de artistieke stempel van de befaamde regisseur, in de wereld te kunnen brengen vervult Netflix en mezelf met trots. Cinefielen en filmliefhebbers van over de hele wereld zullen de magie van Orson Welles nogmaals of voor de eerste keer bij ons kunnen beleven." Er is nog geen timing vooropgesteld voor de release van de film.(KS)