De Amerikaanse recensent Marshall Fine kreeg maandag de ongelukkige eer om een eerste kritiek over 'The Dark Knight Rises' op de filmrecensiesite 'Rotten Tomatoes' te plaatsen. Zes uur later was de website gevuld met meer dan 460 hatelijke opmerkingen, overwegend aan het adres van Fine gericht. Hoofdredacteur Matt Atchity voelde zich, voor de eerste keer sinds het de oprichting van de website, genoodzaakt de reactietool uit te schakelen.


'Rotten Tomatoes' is een Engelstalige commerciële filmwebsite. Via een ratingsysteem schrijven journalisten van allerlei dag-en weekbladen over de nieuwste filmproducties. Anders dan bij websites als 'Meta Critic' of 'Movie Review Intelligence' kunnen lezers reageren op de gepubliceerde filmkritieken. Tot voor kort waren er nooit problemen geweest met deze vorm van interactie, maar met de release van 'The Dark Knight Rises' in het vooruitzicht, lijken de gemoederen bij diehard Batman-fans hoog op te laaien.


Fine kreeg door zijn recensie een golf van kritiek over zich heen. Sommige fans schreven dat hij de naam criticus niet waard was, andere gingen zelfs over tot ware doodsbedreigingen. 'Sterf in het vuur' en 'ik zou je met een rubberen knuppel in een coma willen slaan' zijn maar enkele van de onthutsende voorbeelden.


Ook de persoonlijke website van Fine werd door woedende Batman-fans belaagd. De homepage was door de massale aandacht zelfs tijdelijk ontoegankelijk voor het publiek.


'The Dark Knight Rises' gaat 20 juli in wereldpremière in New York. Vanaf 25 juli is het derde luik van de Batman-trilogie ook in de Belgische filmzalen te zien. (AVL)

De Amerikaanse recensent Marshall Fine kreeg maandag de ongelukkige eer om een eerste kritiek over 'The Dark Knight Rises' op de filmrecensiesite 'Rotten Tomatoes' te plaatsen. Zes uur later was de website gevuld met meer dan 460 hatelijke opmerkingen, overwegend aan het adres van Fine gericht. Hoofdredacteur Matt Atchity voelde zich, voor de eerste keer sinds het de oprichting van de website, genoodzaakt de reactietool uit te schakelen. 'Rotten Tomatoes' is een Engelstalige commerciële filmwebsite. Via een ratingsysteem schrijven journalisten van allerlei dag-en weekbladen over de nieuwste filmproducties. Anders dan bij websites als 'Meta Critic' of 'Movie Review Intelligence' kunnen lezers reageren op de gepubliceerde filmkritieken. Tot voor kort waren er nooit problemen geweest met deze vorm van interactie, maar met de release van 'The Dark Knight Rises' in het vooruitzicht, lijken de gemoederen bij diehard Batman-fans hoog op te laaien. Fine kreeg door zijn recensie een golf van kritiek over zich heen. Sommige fans schreven dat hij de naam criticus niet waard was, andere gingen zelfs over tot ware doodsbedreigingen. 'Sterf in het vuur' en 'ik zou je met een rubberen knuppel in een coma willen slaan' zijn maar enkele van de onthutsende voorbeelden. Ook de persoonlijke website van Fine werd door woedende Batman-fans belaagd. De homepage was door de massale aandacht zelfs tijdelijk ontoegankelijk voor het publiek. 'The Dark Knight Rises' gaat 20 juli in wereldpremière in New York. Vanaf 25 juli is het derde luik van de Batman-trilogie ook in de Belgische filmzalen te zien. (AVL)