Via Twitter maakt scenarist, acteur en producent Kevin Smith bekend dat zijn horrorfilm Red State er wel degelijk komt. Hij wilde hem al lang maken, maak vond geen financiering. Dat zou te maken hebben met de ontstentenis van penismoppen en andere Scream-achtige kluchten. Het idee werd zelfs gelanceerd om geld op te halen bij de fans. Maar dat is nu niet meer nodig, al zegt Smith niet waar de dollars precies vandaan komen.

De schurk in Red State is losjes gebaseerd op de fundamentalistische predikant Fred Phelps. U kent hem misschien van de documentaire die Louis Theroux over zijn kerk maakte. De baptisten uit Topeka (Kansas) hebben negatieve opvattingen over joden en andersgeaarden. Hun bekende slagzin is 'God hates fags'. En na natuurrampen zijn ze er als de kippen bij om te zeggen dat het een straf van god is. De Amerikanen moeten maar eens ophouden met dat abject seksueel gedrag!

Met Red State wil Smith het politieke en maatschappelijke systeem dat Phelps toelaat om te functioneren onder de loep leggen. Eerder maakte hij al de documentaire Small Town Gay Bar, over het leven in het oerconservatieve deep south.

Dat de scenarist van o.m. Clerks grappig kan zijn wisten we al. De vraag is of hij ons ook schrik kan aanjagen. Hier ziet u hoe Smith er zélf uitziet als-ie bang is:

Sam De Ryck

Via Twitter maakt scenarist, acteur en producent Kevin Smith bekend dat zijn horrorfilm Red State er wel degelijk komt. Hij wilde hem al lang maken, maak vond geen financiering. Dat zou te maken hebben met de ontstentenis van penismoppen en andere Scream-achtige kluchten. Het idee werd zelfs gelanceerd om geld op te halen bij de fans. Maar dat is nu niet meer nodig, al zegt Smith niet waar de dollars precies vandaan komen. De schurk in Red State is losjes gebaseerd op de fundamentalistische predikant Fred Phelps. U kent hem misschien van de documentaire die Louis Theroux over zijn kerk maakte. De baptisten uit Topeka (Kansas) hebben negatieve opvattingen over joden en andersgeaarden. Hun bekende slagzin is 'God hates fags'. En na natuurrampen zijn ze er als de kippen bij om te zeggen dat het een straf van god is. De Amerikanen moeten maar eens ophouden met dat abject seksueel gedrag! Met Red State wil Smith het politieke en maatschappelijke systeem dat Phelps toelaat om te functioneren onder de loep leggen. Eerder maakte hij al de documentaire Small Town Gay Bar, over het leven in het oerconservatieve deep south. Dat de scenarist van o.m. Clerks grappig kan zijn wisten we al. De vraag is of hij ons ook schrik kan aanjagen. Hier ziet u hoe Smith er zélf uitziet als-ie bang is: Sam De Ryck