Lionsgate, een filmdistributeur met 20 Oscars achter zijn naam, noemt het project in een persbericht "voor alle leeftijden, hartverwarmend en vol avontuur." De film zal gaan over een arme jongen die Kans en Algemeen Fonds gebruikt om zijn geluk te beproeven. Andrew Niccol, de scenarist die een Oscarnominatie kreeg voor The Truman Show gaat het scenario schrijven, waarin de jongen ontdekt wat ware rijkdom is en hoe hij uit de gevangenis blijft.

Andere films op basis van een bordspel hadden tot nu toe wisselend succes. Battleship uit 2012, losjes gebaseerd op zeeslag, dekte nauwelijks zijn eigen budget, terwijl de lowbudgetfilm Ouija vorig jaar 5 miljoen dollar kostte en 102 miljoen dollar opbracht.

Wanneer de Monopolyfilm langs Start passeert, is nog niet bekend.

Lionsgate, een filmdistributeur met 20 Oscars achter zijn naam, noemt het project in een persbericht "voor alle leeftijden, hartverwarmend en vol avontuur." De film zal gaan over een arme jongen die Kans en Algemeen Fonds gebruikt om zijn geluk te beproeven. Andrew Niccol, de scenarist die een Oscarnominatie kreeg voor The Truman Show gaat het scenario schrijven, waarin de jongen ontdekt wat ware rijkdom is en hoe hij uit de gevangenis blijft.Andere films op basis van een bordspel hadden tot nu toe wisselend succes. Battleship uit 2012, losjes gebaseerd op zeeslag, dekte nauwelijks zijn eigen budget, terwijl de lowbudgetfilm Ouija vorig jaar 5 miljoen dollar kostte en 102 miljoen dollar opbracht.Wanneer de Monopolyfilm langs Start passeert, is nog niet bekend.