De 37-jarige Rasolouf en zijn 50-jarige landgenoot en collega-regisseur Jafar Panahi werden in december veroordeeld tot zes jaar cel voor de verspreiding van negatieve propaganda tegen het Iraanse regime. Nadat ze beroep hadden aangetekend, werden de twee collega's voorwaardelijk vrijgelaten. Ze kregen daarbij het verbod om Iran te verlaten.

Iman Mirza-Zadeh, de advocaat van Rasoulof, heeft nu officieel verklaard dat het reisverbod opgeheven is. Dat betekent dat Rasoulof toch naar Cannes mag, waar zijn laatste film 'Bé Omid é Didar' al voorgesteld werd. Vrijdag zal de film een tweede keer worden voorgesteld tijdens een speciale sessie van de officiële sessie. De film 'Bé Omid é Didar' ('Good Bye') volgt een advocate uit Teheran die een visum probeert te krijgen om Iran te verlaten.

N.M.

De 37-jarige Rasolouf en zijn 50-jarige landgenoot en collega-regisseur Jafar Panahi werden in december veroordeeld tot zes jaar cel voor de verspreiding van negatieve propaganda tegen het Iraanse regime. Nadat ze beroep hadden aangetekend, werden de twee collega's voorwaardelijk vrijgelaten. Ze kregen daarbij het verbod om Iran te verlaten. Iman Mirza-Zadeh, de advocaat van Rasoulof, heeft nu officieel verklaard dat het reisverbod opgeheven is. Dat betekent dat Rasoulof toch naar Cannes mag, waar zijn laatste film 'Bé Omid é Didar' al voorgesteld werd. Vrijdag zal de film een tweede keer worden voorgesteld tijdens een speciale sessie van de officiële sessie. De film 'Bé Omid é Didar' ('Good Bye') volgt een advocate uit Teheran die een visum probeert te krijgen om Iran te verlaten. N.M.