Na afloop van de première van 'Marina' maandagavond in Genk, was Rocco Granata, op wiens jeugdjaren de film is gebaseerd, emotioneel over het resultaat. "Hoe mijn ouders in de film te zien zijn, zo waren ze echt", aldus Granata, die meermaals regisseur Stijn Coninx bedankte voor de 'warme' film die hij heeft gemaakt.

Rocco Granata ging na de eerste vertoning van de film in iedere zaal van de Euroscoop in Genk persoonlijk langs. "Ik vind het fantastisch hoe Stijn Coninx mijn verhaal in deze film heeft omgezet", zei de zanger.

"Het menselijke aspect van mijn jeugd komt heel goed tot uiting. Het is een warme film geworden, precies zoals ik had gehoopt. Hoe mijn vader hier werd vertolkt, zo was hij in het echt ook. En mijn moeder, die altijd de verzoenende rol tussen ons beiden moest opnemen... ook dat was erg waarheidsgetrouw. Ik ben een gelukkig man."

Onder de 2.000 genodigden die in Genk de première bijwoonden waren talrijke BV's aanwezig. "Een heel mooie film", aldus Urbanus. "Ik was vooral onder de indruk van vader Granata. En ook de muziek was tof."

"Er zat zoveel meer in dan louter de carrière van de zanger," vond actrice An Swartenbroekx. "De vader-zoonrelatie was heel mooi. De erkenning en de trots op het einde maakte het emotioneel. Ik had tranen in de ogen."

Marina speelt vanaf woensdag in de Belgische bioscopen. (Belga)

Na afloop van de première van 'Marina' maandagavond in Genk, was Rocco Granata, op wiens jeugdjaren de film is gebaseerd, emotioneel over het resultaat. "Hoe mijn ouders in de film te zien zijn, zo waren ze echt", aldus Granata, die meermaals regisseur Stijn Coninx bedankte voor de 'warme' film die hij heeft gemaakt. Rocco Granata ging na de eerste vertoning van de film in iedere zaal van de Euroscoop in Genk persoonlijk langs. "Ik vind het fantastisch hoe Stijn Coninx mijn verhaal in deze film heeft omgezet", zei de zanger. "Het menselijke aspect van mijn jeugd komt heel goed tot uiting. Het is een warme film geworden, precies zoals ik had gehoopt. Hoe mijn vader hier werd vertolkt, zo was hij in het echt ook. En mijn moeder, die altijd de verzoenende rol tussen ons beiden moest opnemen... ook dat was erg waarheidsgetrouw. Ik ben een gelukkig man." Onder de 2.000 genodigden die in Genk de première bijwoonden waren talrijke BV's aanwezig. "Een heel mooie film", aldus Urbanus. "Ik was vooral onder de indruk van vader Granata. En ook de muziek was tof." "Er zat zoveel meer in dan louter de carrière van de zanger," vond actrice An Swartenbroekx. "De vader-zoonrelatie was heel mooi. De erkenning en de trots op het einde maakte het emotioneel. Ik had tranen in de ogen." Marina speelt vanaf woensdag in de Belgische bioscopen. (Belga)