Yeoh was nog maar net geland in de voormalige hoofdstad Rangoon toen ze het land werd uitgezet en op een zwarte lijst kwam te staan. De Myanmarese regering wil niet zeggen waarom Yeoh zo werd behandeld, en ook de woordvoerster van Aung San Suu Kyi heeft geen verdere details.

Met haar hoofdrol in 'The Lady' probeert Michelle Yeoh naar eigen zeggen het verhaal van Aung San Suu Kyi nog meer onder de aandacht te brengen. De film is geregisseerd door Luc Besson, en komt later dit jaar uit. 'The Lady' werd trouwens niet in Myanmar ingeblikt, maar in Thailand.

Aung San Suu Kyi werd in November vrijgelaten na zeven jaar huisarrest. Ze werd wereldberoemd door haar geweldloos verzet tegen het militaire bewind in Myanmar. In 1991 won ze de Nobelprijs voor de Vrede. (MD)

Yeoh was nog maar net geland in de voormalige hoofdstad Rangoon toen ze het land werd uitgezet en op een zwarte lijst kwam te staan. De Myanmarese regering wil niet zeggen waarom Yeoh zo werd behandeld, en ook de woordvoerster van Aung San Suu Kyi heeft geen verdere details. Met haar hoofdrol in 'The Lady' probeert Michelle Yeoh naar eigen zeggen het verhaal van Aung San Suu Kyi nog meer onder de aandacht te brengen. De film is geregisseerd door Luc Besson, en komt later dit jaar uit. 'The Lady' werd trouwens niet in Myanmar ingeblikt, maar in Thailand. Aung San Suu Kyi werd in November vrijgelaten na zeven jaar huisarrest. Ze werd wereldberoemd door haar geweldloos verzet tegen het militaire bewind in Myanmar. In 1991 won ze de Nobelprijs voor de Vrede. (MD)