Adrien Brody, die een Oscar en een Cézar won voor zijn rol in 'The Pianist', speelt vanaf woensdagmorgen keizer Karel op de Hollywoodset van 'Emperor' op de Gentse Sint-Michielshelling. Hij wordt, net als donderdag, vergezeld van zijn 'raadgever' Michael Pas, zo krijgen de talrijk opgedaagde kijklustigen te zien op de grotendeels niet-afgeschermde set.

Decorbouwers werkten meer dan een week in Gent om de Sint-Michielshelling, de tunnel onder de helling en een stuk van de Korenlei naar de zestiende eeuw te katapulteren.

Gentse binnenstad, decor voor het filmepos 'Emperor'., Belga
Gentse binnenstad, decor voor het filmepos 'Emperor'. © Belga

Voor een grotendeels in Praag opgenomen avonturenfilm uit de zestiende eeuw van Keizer Karel, draait regisseur Lee Tamahori nog tot donderdagavond op en onder de Sint-Michielshelling.

Sinds woensdagmorgen, de tweede draaidag in open lucht, speelt Adrien Brody de rol van Keizer Karel. Die wordt bij zijn intrede vergezeld door zijn 'consigliere' Michael Pas. "Er worden de hele dag scènes opgenomen waarbij de burgers toegesproken worden", zegt Emelie Vervecken van het productiehuis Corsan, dat erover waakt geen details over de inhoud van het verhaal prijs te geven.

In de namiddag werd Sam Louwyck opnieuw op de set verwacht, voor een vluchtscène. Louwyck speelt als Johannes De Printer de rol van de vader van hoofdrolspeelster Johanna, vertolkt door de 25-jarige Britse actrice Sophie Cookson.

Ook de Duitse acteur Götz Otto, die in de Bond-film 'Tomorrow Never Dies' de rol van schurk waarnam, is een van de hoofdfiguren op de set.

Net als dinsdag werden er opnieuw een tweehonderdtal figuranten ingezet. De tachtig koppen tellende filmploeg draait nog tot donderdagavond op en onder de Sint-Michielshelling. Vrijdag en zaterdag worden scènes ingeblikt in het Gravensteen.

Het filmcircus verhuist maandag voor een laatste draaidag naar de oude abdij van Drongen. (Belga)

Adrien Brody, die een Oscar en een Cézar won voor zijn rol in 'The Pianist', speelt vanaf woensdagmorgen keizer Karel op de Hollywoodset van 'Emperor' op de Gentse Sint-Michielshelling. Hij wordt, net als donderdag, vergezeld van zijn 'raadgever' Michael Pas, zo krijgen de talrijk opgedaagde kijklustigen te zien op de grotendeels niet-afgeschermde set. Decorbouwers werkten meer dan een week in Gent om de Sint-Michielshelling, de tunnel onder de helling en een stuk van de Korenlei naar de zestiende eeuw te katapulteren. Voor een grotendeels in Praag opgenomen avonturenfilm uit de zestiende eeuw van Keizer Karel, draait regisseur Lee Tamahori nog tot donderdagavond op en onder de Sint-Michielshelling. Sinds woensdagmorgen, de tweede draaidag in open lucht, speelt Adrien Brody de rol van Keizer Karel. Die wordt bij zijn intrede vergezeld door zijn 'consigliere' Michael Pas. "Er worden de hele dag scènes opgenomen waarbij de burgers toegesproken worden", zegt Emelie Vervecken van het productiehuis Corsan, dat erover waakt geen details over de inhoud van het verhaal prijs te geven. In de namiddag werd Sam Louwyck opnieuw op de set verwacht, voor een vluchtscène. Louwyck speelt als Johannes De Printer de rol van de vader van hoofdrolspeelster Johanna, vertolkt door de 25-jarige Britse actrice Sophie Cookson. Ook de Duitse acteur Götz Otto, die in de Bond-film 'Tomorrow Never Dies' de rol van schurk waarnam, is een van de hoofdfiguren op de set. Net als dinsdag werden er opnieuw een tweehonderdtal figuranten ingezet. De tachtig koppen tellende filmploeg draait nog tot donderdagavond op en onder de Sint-Michielshelling. Vrijdag en zaterdag worden scènes ingeblikt in het Gravensteen. Het filmcircus verhuist maandag voor een laatste draaidag naar de oude abdij van Drongen. (Belga)