Een interview met Michael Fassbender is deze week te vinden in Focus nr. 1.

In A Dangerous Method, de film van David Cronenbergh die deze week in de Belgische cinemazalen uitkomt, geeft Michael Fassbender gestalte aan psychoanalyticus Carl Jung die valt voor de ravissante verschijning van Keira Knightley. Ook in zijn vier toekomstige projecten die allen dit jaar verschijnen speelt de zoon van een Duitse vader en een Noord-Ierse moeder de meest uiteenlopende rollen.

Jane Eyre

Fassbender speelde al mee in 300, Inglourious Bastards en Centurion en voegt na A Dangerous Method met Jane Eyre nog een periodefilm toe aan zijn cv. In de adaptatie van Charlotte Brontës klassieke roman speelt hij de rol van de raadselachtige Lord Rochester die een relatie begint met gouvernante Jane. Met Mia Wasikowska in de vrouwelijke en Fassbender in de mannelijke hoofdrol slaagde regisseur Fukunaga twee van de meest gewilde acteurs van dit moment voor zijn camera te krijgen.

ShameSteve McQueen heeft het wel voor Fassbender. In McQueens vorige film Hunger vertolkte de acteur nog met verve de rol van IRA-leider Bobby Sands en de film betekende de doorbraak van Fassbender bij het grote publiek. In Shame, de nieuwe film van de Britse regisseur, geeft hij gestalte aan een charmante pervert. De expliciete seksscènes met tegenspeelster Carey Mulligan bezorgde de film in de Verenigde Staten de hoogste R-rating en ook in ons land zal de prent waarschijnlijk niet toegankelijk zijn voor kinderen.

HaywireNaast David Cronenbergh had ook Steven Soderbergh meer dan interesse om met de talentrijke acteur te werken. In de sterrencast -ook Ewan McGregor, Antonio Banderas en Michael Douglas spelen mee- valt Fassbenders naam nog een beetje uit de toon, maar de hoofdrol in deze spionagethriller is dan ook voor de imposante Gina Carano. De voormalige gevechtsportkampioene zet een spionne op de vlucht neer en Fassbender is één van de mannen die haar terugkeer vanuit Ierland naar de Verenigde Staten moet blokkeren.

PrometheusNa X-Men First Class wordt Prometheus nog maar de tweede blockbuster waarin Fassbender meespeelt. Voor deze film keert Ridley Scott, regisseur van de originele Alien, terug naar de ruimte. Fassbender leidt een team van onderzoekers dat op zoek gaat naar een verklaring voor het ontstaan van de mensheid op aarde. Uiteindelijk mondt de actiefilm uit in een strijd op leven en dood voor het verder bestaan van ons mensenras. (TG)

In A Dangerous Method, de film van David Cronenbergh die deze week in de Belgische cinemazalen uitkomt, geeft Michael Fassbender gestalte aan psychoanalyticus Carl Jung die valt voor de ravissante verschijning van Keira Knightley. Ook in zijn vier toekomstige projecten die allen dit jaar verschijnen speelt de zoon van een Duitse vader en een Noord-Ierse moeder de meest uiteenlopende rollen. Jane Eyre Fassbender speelde al mee in 300, Inglourious Bastards en Centurion en voegt na A Dangerous Method met Jane Eyre nog een periodefilm toe aan zijn cv. In de adaptatie van Charlotte Brontës klassieke roman speelt hij de rol van de raadselachtige Lord Rochester die een relatie begint met gouvernante Jane. Met Mia Wasikowska in de vrouwelijke en Fassbender in de mannelijke hoofdrol slaagde regisseur Fukunaga twee van de meest gewilde acteurs van dit moment voor zijn camera te krijgen.ShameSteve McQueen heeft het wel voor Fassbender. In McQueens vorige film Hunger vertolkte de acteur nog met verve de rol van IRA-leider Bobby Sands en de film betekende de doorbraak van Fassbender bij het grote publiek. In Shame, de nieuwe film van de Britse regisseur, geeft hij gestalte aan een charmante pervert. De expliciete seksscènes met tegenspeelster Carey Mulligan bezorgde de film in de Verenigde Staten de hoogste R-rating en ook in ons land zal de prent waarschijnlijk niet toegankelijk zijn voor kinderen.HaywireNaast David Cronenbergh had ook Steven Soderbergh meer dan interesse om met de talentrijke acteur te werken. In de sterrencast -ook Ewan McGregor, Antonio Banderas en Michael Douglas spelen mee- valt Fassbenders naam nog een beetje uit de toon, maar de hoofdrol in deze spionagethriller is dan ook voor de imposante Gina Carano. De voormalige gevechtsportkampioene zet een spionne op de vlucht neer en Fassbender is één van de mannen die haar terugkeer vanuit Ierland naar de Verenigde Staten moet blokkeren.PrometheusNa X-Men First Class wordt Prometheus nog maar de tweede blockbuster waarin Fassbender meespeelt. Voor deze film keert Ridley Scott, regisseur van de originele Alien, terug naar de ruimte. Fassbender leidt een team van onderzoekers dat op zoek gaat naar een verklaring voor het ontstaan van de mensheid op aarde. Uiteindelijk mondt de actiefilm uit in een strijd op leven en dood voor het verder bestaan van ons mensenras. (TG)