Michael Fassbender: Carrièreoverzicht in 15 films

Michael Fassbender: Carrièreoverzicht in 15 films
Michael Fassbender begon zijn carrière op het kleine scherm, als sergeant Burton "Pat" Christenson in de veelgeprezen miniserie Band Of Brothers.

Band of Brothers (2001)

Michael Fassbender begon zijn carrière op het kleine scherm, als sergeant Burton "Pat" Christenson in de veelgeprezen miniserie Band Of Brothers.

300 (Zack Snyder, 2006)

Eerste rol van Fassbender in een superproductie: de actie-epos '300' van Zack Snyder naar de cultstrip van Frank Miller. Met de acteur in de rol van de jonge Spartaanse krijger Stelios, de dapperste vechtersbaas van het peleton.

Angel (François Ozon, 2006)

Fassbender in de eerste Engelstalige film van arthousefavoriet Ozon, gebaseerd op het gelijknamige boek van Elizabeth Taylor, over het leven van de jonge excentrieke Britse schrijfster 'Angel Deverell' in de vroege twintigste eeuw.

Hunger (Steve McQueen, 2008)

Fassbender imponeert in dit ijzersterk drama over de hongerstaking van IRA-lid Bobby Sands in het Noord-Ierland van 1981. Hij moest 25 kilo afvallen voor zijn rol.

Fish Tank (Andrea Arnold, 2009)

Pakkend coming of age-drama over een 15-jarig meisje uit een whitetrashmilieu die in de war geraakt door de nieuwe jonge minnaar (vertolkt door Michael Fassbender) van haar alleenstaande moeder.

Inglourious Basterds (Quentin Tarantino, 2009)

Fassbender goes undercover als nazi in Quentin Tarantino's wraakverhaal over Joods-Amerikaanse nazi-jagers en verzetslui die een draai geven aan de geschiedenis van W0 II.

Centurion (Neil Marshall, 2010)

Britse sandalenfilm waarin Fassbender als een van de zeven overlevende Romeinse soldaten moet vechten voor zijn leven.

Shame (Steve McQueen, 2011)

Fassbender speelt een seksverslaafde man in dit psychodrama van Steve McQueen. 'Vijf weken lang kroop ik in de huid van een auto-destructief en ziek personage en moest ik mezelf op de meest intieme manieren blootgeven. Het was de lastigste rol uit mijn carrière', zei hij destijds in Knack Focus.

X-Men: First Class (Matthew Vaughn, 2011)

In deze blockbuster en prequel op de X-Men-franchise vertolkt hij mutant Erik, oftewel Magneto, met bovenaardse vaardigheden. De rol heeft hem qua populariteit en financiën geen windeieren gelegd.

Jane Eyre (Cary Fukunaga, 2011)

Samen met Mia Wasikowska speelt Fassbender de pannen van het dak als de mysterieuze werkgever Rochester van de gouvernante uit de titel.

A Dangerous Method (David Cronenberg, 2011)

Prima rol voor Fassbender als Carl Jung (de peetvader van de psychoanalyse) naast Viggo Mortensen (als zijn mentor Freud) en Keira Knightley in dit kostuumdrama van Cronenberg.

Prometheus (Ridley Scott, 2012)

Spannende huiverfilm waarin Fassbender samen met Noomi Rapace en Charlize Theron op buitenaards avontuur gaat.

Twelve Years a Slave (Steve McQueen, 2013)

Fassbender speelt de rol van slavenhouder Edwin Epps in dit waargebeurde verhaal van een vrije zwarte (vertolkt door Chiwetel Ejiofor) die verkocht werd als slaaf.

Haywire (Steven Soderbergh, 2012)

Actiefilm van Soderbergh waarin Fassbender een geheime agent vertolkt, tussen bekende gezichten als Ewan McGregor, Michael Douglas, Antonio Banderas en Channing Tatum.

The Counselor (Ridley Scott, 2013)

In deze nieuwe samenwerking met Ridley Scott (met Cameron Diaz, Brad Pitt, Penelope Cruz en Javier Barden) speelt Fassbender een naamloze advocaat die zich met drugkartels inlaat. Vanaf 13 november in de bioscoop.