You Were Never Really Here

De nieuwste film van de Schotse Lynne Ramsay was de afsluiter van de Knack Focus-filmdag en liet een volle zaal verbijsterd achter. 'Een kopstoot van een film', noemde Mestdach het. 'De film draait rond Joe, een oorlogsveteraan die vrouwen redt uit de klauwen van mensensmokkelaars. Joe's donkere verleden en gewelddadig heden worden samengebracht in een modernistisch sprookje, dat steeds abstracter wordt en uitdraait in een prachtig gemonteerde nachtmerrie, op pellicule, want dat gebeurt nog.'

16 oktober, 17:30 uur, Kinepolis Gent

20 oktober, 14:30 uur, Kinepolis Gent

Tueurs

Een Belgische film, waar Mestdach bijzonder naar uitkijkt. 'De film passeerde langs de festivals van Venetië en Toronto, maar wat het meeste prikkelt, is de regisseur van deze gangsterfilm, over een groep die in Bende van Nijvelstijl een bank overvalt. François Trouckens draait niet alleen een film rond het criminele milieu, hij heeft er ook jaren ingezeten.' In de cast herkent u onder meer Kevin Janssens en Johan Leysen.

17 oktober, 20 uur, Kinepolis Gent

18 oktober, 17.30 uur, Kinepolis Gent

19 oktober, 22.30 uur, Kinepolis Gent

Three Billboards Outside Ebbing, Missouri

De regisseur van In Bruges, Martin McDonagh, waagt zich opnieuw aan een zwarte komedie. 'De immer fantastische Frances McDormand vertolkt een vrouw wiens dochter vermoord is. Wanneer de politie na zeven maanden nog geen doorbraak heeft geforceerd, huurt ze drie reclamepanelen af om haar ongenoeg duidelijk te maken', vat Mestdach de plot samen.

'McDonagh schetst een scherp beeld van het hartland van de VS. Naast McDormand zit er nog veel ander goed volk in de film, zoals Woody Harrelson en Sam Rockwell. Het sfeertje doet een beetje denken aan de films van de Coenbroers. Niet verwonderlijk, want hun huiscomponist Carter Burwell stond ook hier in voor de soundtrack.

18 oktober, 20 uur, Kinepolis Gent

19 oktober, 17.30 uur, Kinepolis Gent

20 oktober, 22.30 uur, Kinepolis Gent

The Rider

Met The Rider raadt Mestdach de nieuwste film aan van Chloé Zhao. Het is haar tweede film, na Songs My Brother Taught Me, bekroond in de nevensectie Quinzaine des Réalisateurs tijdens het jongste filmfestival van Cannes.

'In een neo-impressionistisch kader, genre Gus Van Sant, vertelt Zhao het verhaal van een jonge rodeocowboy die van zijn paard valt en hersenschade oploopt', legt Mestdach uit. 'Ze ontmantelt het machismo dat eigen is aan de klassieke western en de amateur-acteurs met wie ze werkt, zorgen voor een soort naturel en pseudodocumentair sfeertje.'

19 oktober, 20 uur, Kinepolis Gent

20 oktober, 14.30 uur, Kinepolis Gent

20 oktober, 22.30 uur, Sphinx Cinema

Call Me by Your Name

Luca Guadagnino (A Bigger Splash) doet volgens veel filmsites een gooi naar een Oscar met zijn nieuwste prent. 'In deze coming-of-agefilm ontdekt een jonge student zijn homoseksualiteit door een over een oudere, Amerikaanse uitwisselingsstudent', zegt Mestdach. 'De Amerikaan van dienst is Armie Hammer, nog bekend van The Social Network. Iedereen staat overigens uitstekend te acteren in deze goed geschreven film.' Voor de muziekliefhebbers: onder anderen Sufjan Stevens werkte mee aan de soundtrack.

16 oktober, 20 uur, Kinepolis Gent

18 oktober, 17.30 uur, Kinepolis Gent

19 oktober, 22 uur, Kinepolis Gent

De nieuwste film van de Schotse Lynne Ramsay was de afsluiter van de Knack Focus-filmdag en liet een volle zaal verbijsterd achter. 'Een kopstoot van een film', noemde Mestdach het. 'De film draait rond Joe, een oorlogsveteraan die vrouwen redt uit de klauwen van mensensmokkelaars. Joe's donkere verleden en gewelddadig heden worden samengebracht in een modernistisch sprookje, dat steeds abstracter wordt en uitdraait in een prachtig gemonteerde nachtmerrie, op pellicule, want dat gebeurt nog.'Een Belgische film, waar Mestdach bijzonder naar uitkijkt. 'De film passeerde langs de festivals van Venetië en Toronto, maar wat het meeste prikkelt, is de regisseur van deze gangsterfilm, over een groep die in Bende van Nijvelstijl een bank overvalt. François Trouckens draait niet alleen een film rond het criminele milieu, hij heeft er ook jaren ingezeten.' In de cast herkent u onder meer Kevin Janssens en Johan Leysen.De regisseur van In Bruges, Martin McDonagh, waagt zich opnieuw aan een zwarte komedie. 'De immer fantastische Frances McDormand vertolkt een vrouw wiens dochter vermoord is. Wanneer de politie na zeven maanden nog geen doorbraak heeft geforceerd, huurt ze drie reclamepanelen af om haar ongenoeg duidelijk te maken', vat Mestdach de plot samen. 'McDonagh schetst een scherp beeld van het hartland van de VS. Naast McDormand zit er nog veel ander goed volk in de film, zoals Woody Harrelson en Sam Rockwell. Het sfeertje doet een beetje denken aan de films van de Coenbroers. Niet verwonderlijk, want hun huiscomponist Carter Burwell stond ook hier in voor de soundtrack.Met The Rider raadt Mestdach de nieuwste film aan van Chloé Zhao. Het is haar tweede film, na Songs My Brother Taught Me, bekroond in de nevensectie Quinzaine des Réalisateurs tijdens het jongste filmfestival van Cannes.'In een neo-impressionistisch kader, genre Gus Van Sant, vertelt Zhao het verhaal van een jonge rodeocowboy die van zijn paard valt en hersenschade oploopt', legt Mestdach uit. 'Ze ontmantelt het machismo dat eigen is aan de klassieke western en de amateur-acteurs met wie ze werkt, zorgen voor een soort naturel en pseudodocumentair sfeertje.'Luca Guadagnino (A Bigger Splash) doet volgens veel filmsites een gooi naar een Oscar met zijn nieuwste prent. 'In deze coming-of-agefilm ontdekt een jonge student zijn homoseksualiteit door een over een oudere, Amerikaanse uitwisselingsstudent', zegt Mestdach. 'De Amerikaan van dienst is Armie Hammer, nog bekend van The Social Network. Iedereen staat overigens uitstekend te acteren in deze goed geschreven film.' Voor de muziekliefhebbers: onder anderen Sufjan Stevens werkte mee aan de soundtrack.