Dit jaar neemt de grande dame van de cinema deel aan de feestelijkheden in de categorie Beste Actrice in een Hoofdrol. In 'August: Osage County' speelt ze de tirannieke en paranoïde moeder van Julia Roberts.

Twee jaar geleden won de actrice nog het begeerde beeldje, voor haar rol als wijlen Margaret Thatcher in de biopic 'The Iron Lady'.

Haar eerste nominatie kreeg Meryl Streep in 1979 voor haar optreden in 'The Deer Hunter' naast Robert De Niro en Christopher Walken. Amper een jaar later had ze de hoofdprijs op zak. Ze won toen de prijs voor Beste Actrice dankzij haar rol in het echtscheidingsdrama 'Kramer vs Kramer'. In 1982 haalde ze haar tweede Oscar binnen, als Auschwitz-gevangene in 'Sophie's Choice'.

De 64-jarige actrice is de recordhoudster van meeste Oscarnominaties ooit. Ze overtreft met haar 18 nominaties Jack Nicholson en Katharine Hepburn die er ieder twaalf op hun naam hebben staan.

Misschien wordt 2014 wel het jaar van haar vierde overwinning tijdens de Academy Awards. (LP/Belga)

Dit jaar neemt de grande dame van de cinema deel aan de feestelijkheden in de categorie Beste Actrice in een Hoofdrol. In 'August: Osage County' speelt ze de tirannieke en paranoïde moeder van Julia Roberts. Twee jaar geleden won de actrice nog het begeerde beeldje, voor haar rol als wijlen Margaret Thatcher in de biopic 'The Iron Lady'. Haar eerste nominatie kreeg Meryl Streep in 1979 voor haar optreden in 'The Deer Hunter' naast Robert De Niro en Christopher Walken. Amper een jaar later had ze de hoofdprijs op zak. Ze won toen de prijs voor Beste Actrice dankzij haar rol in het echtscheidingsdrama 'Kramer vs Kramer'. In 1982 haalde ze haar tweede Oscar binnen, als Auschwitz-gevangene in 'Sophie's Choice'. De 64-jarige actrice is de recordhoudster van meeste Oscarnominaties ooit. Ze overtreft met haar 18 nominaties Jack Nicholson en Katharine Hepburn die er ieder twaalf op hun naam hebben staan. Misschien wordt 2014 wel het jaar van haar vierde overwinning tijdens de Academy Awards. (LP/Belga)