Op 5 september dit jaar ging de thriller Tinker tailor Soldier Spy in première op het internationaal filmfestival in Venetië. De film was genomineerd voor Beste film. Momenteel is de film enkel in Engeland, Ierland, Australië en Italië te zien, maar uit cijfers blijkt dat de prent nu al een enorm succes wordt. De Franse filmstudio Studio Canal ziet haar kans schoon om een aantal sequels uit te werken.

Ook Gary Oldman, de acteur die de rol van spionage-expert op pensioen George Smiley vertolkt, is ook laaiend enthousiast voor het idee. Hij voegt er echter aan toe dat de cast zo goed als bewaard moet blijven. Ook de Zweedse regisseur Tomas Alfredson kan volgens Oldman niet gemist of vervangen worden.

Tinker Tailor Soldier Spy is de eerste in een reeks van vijf boeken, geschreven door auteur John Le Carré. De anderen heten Call of the Dead, A Murder of Quality, The Honourable Schoolboy en Smiley's People. Materiaal genoeg dus voor regisseur Tomas Alfredson die met Tinker Tailor Soldier Spy zijn Engelstalige debuut maakte.

Oldman speelt de gepensioneerde MI6-agent George Smiley die in de Koude Oorlog door de veiligheidsdiensten wordt opgeroepen om een Russische informant op te sporen. De sovjetspion infiltreerde namelijk tot in de hoogste rangen van de Britse veiligheidsdiensten kunnen.

Naast Gary Oldman hebben ook Colin Firth, Tom Hardy, John Hurt, Toby Jones en Benedict Cumberbatch een rol in deze thriller. Tinker Tailor Soldier Spy wordt op 1 februari 2012 in onze filmzalen verwacht. Hieronder kunt u de veelbelovende trailer al eens bekijken. (JH)

Op 5 september dit jaar ging de thriller Tinker tailor Soldier Spy in première op het internationaal filmfestival in Venetië. De film was genomineerd voor Beste film. Momenteel is de film enkel in Engeland, Ierland, Australië en Italië te zien, maar uit cijfers blijkt dat de prent nu al een enorm succes wordt. De Franse filmstudio Studio Canal ziet haar kans schoon om een aantal sequels uit te werken. Ook Gary Oldman, de acteur die de rol van spionage-expert op pensioen George Smiley vertolkt, is ook laaiend enthousiast voor het idee. Hij voegt er echter aan toe dat de cast zo goed als bewaard moet blijven. Ook de Zweedse regisseur Tomas Alfredson kan volgens Oldman niet gemist of vervangen worden. Tinker Tailor Soldier Spy is de eerste in een reeks van vijf boeken, geschreven door auteur John Le Carré. De anderen heten Call of the Dead, A Murder of Quality, The Honourable Schoolboy en Smiley's People. Materiaal genoeg dus voor regisseur Tomas Alfredson die met Tinker Tailor Soldier Spy zijn Engelstalige debuut maakte. Oldman speelt de gepensioneerde MI6-agent George Smiley die in de Koude Oorlog door de veiligheidsdiensten wordt opgeroepen om een Russische informant op te sporen. De sovjetspion infiltreerde namelijk tot in de hoogste rangen van de Britse veiligheidsdiensten kunnen. Naast Gary Oldman hebben ook Colin Firth, Tom Hardy, John Hurt, Toby Jones en Benedict Cumberbatch een rol in deze thriller. Tinker Tailor Soldier Spy wordt op 1 februari 2012 in onze filmzalen verwacht. Hieronder kunt u de veelbelovende trailer al eens bekijken. (JH)