'Kursk', zo heet de nieuwe film van Thomas Vinterberg. Het survivaldrama brengt het waargebeurde verhaal van het ongeluk met de Russische duikboot, genoemd naar de stad Koersk, die in augustus 2000 zonk in de Barentszzee na een explosie aan boord. Alle 118 opvarenden kwamen daarbij om het leven. Matthias Schoenaerts krijgt de hoofdrol.

Voor de Antwerpenaar is het zijn tweede samenwerking met de regisseur van onder meer 'Festen' en 'Jagten'. Hij schitterde vorig jaar al in diens mooie en stijlvolle remake 'Far from the madding Crowd', toen aan de zijde van Carey Mulligan.

De opnames van 'Kursk' starten in het najaar. (DB)

'Kursk', zo heet de nieuwe film van Thomas Vinterberg. Het survivaldrama brengt het waargebeurde verhaal van het ongeluk met de Russische duikboot, genoemd naar de stad Koersk, die in augustus 2000 zonk in de Barentszzee na een explosie aan boord. Alle 118 opvarenden kwamen daarbij om het leven. Matthias Schoenaerts krijgt de hoofdrol.Voor de Antwerpenaar is het zijn tweede samenwerking met de regisseur van onder meer 'Festen' en 'Jagten'. Hij schitterde vorig jaar al in diens mooie en stijlvolle remake 'Far from the madding Crowd', toen aan de zijde van Carey Mulligan.De opnames van 'Kursk' starten in het najaar. (DB)