Paramount heeft de rechten binnengehaald om Erik Larsons boek 'The Devil In The White City: Murder, Magic And Madness At The Fair That Changed America' te verfilmen. De filmgigant strikte regisseur Martin Scorsese om de klus te klaren. Leonardo DiCaprio neemt de hoofdrol voor zijn rekening en kruipt daarvoor in de huid van een van de meest lugubere seriemoordenaars uit het Chicago van de negentiende eeuw: Dr. Henry Howard Holmes. Dat schrijft Deadline.com, die hem vergelijkt met Hannibal Lecter.

Holmes zou tijdens de Wereldtentoonstelling van 1893 in Chicago ruim 200 moorden op zijn geweten hebben. Zelf bekende hij er 27. Zijn slachtoffers, vaak jonge vrouwen, lokte hij telkens naar zijn zelfgebouwd World's Fair Hotel, waar hij ze in de raamloze kamers op de bovenverdieping liet verstikken, achteraf ontleedde, tot skeletmodel omvormde en aan medische scholen verkocht. Op de benedenverdieping van het horrorkasteel baatte hij enkele winkels uit.

Leonardo DiCaprio was al langer geïnteresseerd om de man op het witte doek te vertolken. Na 'The Wolf Of Wall Street' (2013), 'Shutter Island' (2010), 'The Departed' (2006), 'The Aviator' (2004) en 'Gangs of New York' (2002) is dit al de zesde Scorsesefilm waarin DiCaprio de hoofdrol speelt. Never change a winning team dus.

Paramount heeft de rechten binnengehaald om Erik Larsons boek 'The Devil In The White City: Murder, Magic And Madness At The Fair That Changed America' te verfilmen. De filmgigant strikte regisseur Martin Scorsese om de klus te klaren. Leonardo DiCaprio neemt de hoofdrol voor zijn rekening en kruipt daarvoor in de huid van een van de meest lugubere seriemoordenaars uit het Chicago van de negentiende eeuw: Dr. Henry Howard Holmes. Dat schrijft Deadline.com, die hem vergelijkt met Hannibal Lecter. Holmes zou tijdens de Wereldtentoonstelling van 1893 in Chicago ruim 200 moorden op zijn geweten hebben. Zelf bekende hij er 27. Zijn slachtoffers, vaak jonge vrouwen, lokte hij telkens naar zijn zelfgebouwd World's Fair Hotel, waar hij ze in de raamloze kamers op de bovenverdieping liet verstikken, achteraf ontleedde, tot skeletmodel omvormde en aan medische scholen verkocht. Op de benedenverdieping van het horrorkasteel baatte hij enkele winkels uit. Leonardo DiCaprio was al langer geïnteresseerd om de man op het witte doek te vertolken. Na 'The Wolf Of Wall Street' (2013), 'Shutter Island' (2010), 'The Departed' (2006), 'The Aviator' (2004) en 'Gangs of New York' (2002) is dit al de zesde Scorsesefilm waarin DiCaprio de hoofdrol speelt. Never change a winning team dus.