De prent van Jaco Van Dormael neemt het op tegen de surrealistische zwarte komedie "En Duva Satt På En Gren Och Funderade På Tillvaron" ("A Pigeon Sat On A Branch Reflecting On Existence") van de Zweedse cineast Roy Andersson en "La famille Bélier" van de Fransman Eric Lartigau, met onder meer de Belgische acteur François Damiens in de hoofdrollen.

Naast de nominaties in de categorie beste Europese komedie kwamen zaterdag in Sevilla ook heel wat andere categorieën aan bod, waaronder die van Beste film, Beste regisseur, Beste acteur en Beste actrice.

"La Giovinezza" ("Youth) heeft de meeste nominaties op zak, namelijk vijf. De prent van Paolo Sorrentino, die in 2013 de Oscar voor beste niet-Engelstalige film won met "La Grande Bellezza", is genomineerd in de categorieën Beste film, Beste regisseur, Beste scenario, Beste acteur en Beste actrice.

Andere genomineerden in de categorie Beste film zijn "Mustang" van Deniz Gamze Ergüven, de IJslandse dramafilm "Hrútar" ("Rams") van Grímur Hákonarson, de surrealistische komedie "The Lobster" van Yorgos Lanthimos en "Victoria" van de Duitse regisseur Sebastian Schipper. Ook "En Duva Satt På En Gren Och Funderade På Tillvaron" van Andersson sleepte opnieuw een nominatie in de wacht.

De prent van Jaco Van Dormael neemt het op tegen de surrealistische zwarte komedie "En Duva Satt På En Gren Och Funderade På Tillvaron" ("A Pigeon Sat On A Branch Reflecting On Existence") van de Zweedse cineast Roy Andersson en "La famille Bélier" van de Fransman Eric Lartigau, met onder meer de Belgische acteur François Damiens in de hoofdrollen. Naast de nominaties in de categorie beste Europese komedie kwamen zaterdag in Sevilla ook heel wat andere categorieën aan bod, waaronder die van Beste film, Beste regisseur, Beste acteur en Beste actrice. "La Giovinezza" ("Youth) heeft de meeste nominaties op zak, namelijk vijf. De prent van Paolo Sorrentino, die in 2013 de Oscar voor beste niet-Engelstalige film won met "La Grande Bellezza", is genomineerd in de categorieën Beste film, Beste regisseur, Beste scenario, Beste acteur en Beste actrice.Andere genomineerden in de categorie Beste film zijn "Mustang" van Deniz Gamze Ergüven, de IJslandse dramafilm "Hrútar" ("Rams") van Grímur Hákonarson, de surrealistische komedie "The Lobster" van Yorgos Lanthimos en "Victoria" van de Duitse regisseur Sebastian Schipper. Ook "En Duva Satt På En Gren Och Funderade På Tillvaron" van Andersson sleepte opnieuw een nominatie in de wacht.