'Le Grand Soir' is de vijfde film van het duo Benoît Délépine en Gustave Kervern. Dat zijn de makers van kurkdroogkomische prenten als "Aaltra" (2004) en 'Mammuth' (2010).

Een andere Belgische film, 'A Perdre La Raison' van Joachim Lafosse, gaat ook dinsdag 22 mei in première.

Punker

'Le Grand Soir' is een libertijnse klucht rond twee broers, onder wie Benoît Poelvoorde. Die speelt de rol van een punker met de oudste hond in Europa. Hij is de veertig al voorbij en voelt zich helemaal vrij.

De makers hadden Benoît beloofd dat ze het record applaus in de sectie Un Certain Regard zouden verbreken en dat is gelukt. De hele cast moest al hun komisch talent uit de kast halen om de zes minuten applaus te behalen. De film wordt in België uitgebracht begin juni. (Belga/DB)

'Le Grand Soir' is de vijfde film van het duo Benoît Délépine en Gustave Kervern. Dat zijn de makers van kurkdroogkomische prenten als "Aaltra" (2004) en 'Mammuth' (2010). Een andere Belgische film, 'A Perdre La Raison' van Joachim Lafosse, gaat ook dinsdag 22 mei in première.Punker'Le Grand Soir' is een libertijnse klucht rond twee broers, onder wie Benoît Poelvoorde. Die speelt de rol van een punker met de oudste hond in Europa. Hij is de veertig al voorbij en voelt zich helemaal vrij. De makers hadden Benoît beloofd dat ze het record applaus in de sectie Un Certain Regard zouden verbreken en dat is gelukt. De hele cast moest al hun komisch talent uit de kast halen om de zes minuten applaus te behalen. De film wordt in België uitgebracht begin juni. (Belga/DB)