'Le gamin au vélo' gaat over Cyril, een jongen van 12 à 13 jaar, die door zijn vader in een tehuis is geplaatst. Hij is driest op zoek naar zijn vader, naar ouderliefde en wanneer hij die niet vindt, dreigt hij in verkeerde handen terecht te komen.

Ook deze keer spreken enkele stemmen uit de internationale pers van een aangrijpende, compact vertelde brok sterke authentieke cinema. De film loopt vanaf woensdag in België en Frankrijk in de bioscoop. De Dardennes wonnen al tweemaal de Gouden Palm in Cannes: voor 'Rosetta' in 1999 en voor 'L'Enfant' in 2005.

'Le gamin au vélo' gaat over Cyril, een jongen van 12 à 13 jaar, die door zijn vader in een tehuis is geplaatst. Hij is driest op zoek naar zijn vader, naar ouderliefde en wanneer hij die niet vindt, dreigt hij in verkeerde handen terecht te komen. Ook deze keer spreken enkele stemmen uit de internationale pers van een aangrijpende, compact vertelde brok sterke authentieke cinema. De film loopt vanaf woensdag in België en Frankrijk in de bioscoop. De Dardennes wonnen al tweemaal de Gouden Palm in Cannes: voor 'Rosetta' in 1999 en voor 'L'Enfant' in 2005.