In de nieuwe film krijgt Matt Dillon de Zwitserse acteur Bruno Ganz aan zijn zijde, de hoofdrolspeler uit 'Der Untergang'. Dat schrijft Deadline.com. Ganz incarneert het mysterieuze personage Verge die met Jack The Ripper gesprekken over zijn daden voert.

'Het is met groot plezier dat we beide acteurs kunnen presenteren als de hoofdrolspelers', aldus Lars Von Trier in zijn nopjes.

'The House That Jack Built' volgt het personage van de bekende Britse moordenaar in een tijdspanne van een twaalftal jaren (tijdens de negentiende eeuw), toen hij de gruwelijke moorden aaneenreeg en hem het etiket serial killer werd opgeplakt.

De film wordt gedraaid vanuit het standpunt van Jack, die overigens zelf al zijn daden als een kunstwerk beschouwde. Wanneer de ordediensten hem op de hielen zitten, stapelt de protagonist de risico's op om zijn ultieme 'meesterwerk' gestalte te geven.

De opnames zouden plaatsvinden in Trollhättan in Zweden en in de Deense hoofdstad Kopenhagen.

Voor Von Trier is het zijn eerste film sinds zijn veelbesproken erotische prent 'Nymphomaniac' in 2013.

In de nieuwe film krijgt Matt Dillon de Zwitserse acteur Bruno Ganz aan zijn zijde, de hoofdrolspeler uit 'Der Untergang'. Dat schrijft Deadline.com. Ganz incarneert het mysterieuze personage Verge die met Jack The Ripper gesprekken over zijn daden voert. 'Het is met groot plezier dat we beide acteurs kunnen presenteren als de hoofdrolspelers', aldus Lars Von Trier in zijn nopjes. 'The House That Jack Built' volgt het personage van de bekende Britse moordenaar in een tijdspanne van een twaalftal jaren (tijdens de negentiende eeuw), toen hij de gruwelijke moorden aaneenreeg en hem het etiket serial killer werd opgeplakt. De film wordt gedraaid vanuit het standpunt van Jack, die overigens zelf al zijn daden als een kunstwerk beschouwde. Wanneer de ordediensten hem op de hielen zitten, stapelt de protagonist de risico's op om zijn ultieme 'meesterwerk' gestalte te geven.De opnames zouden plaatsvinden in Trollhättan in Zweden en in de Deense hoofdstad Kopenhagen.Voor Von Trier is het zijn eerste film sinds zijn veelbesproken erotische prent 'Nymphomaniac' in 2013.