Dat schrijft de Britse krant Sunday Times. Volgens het vakblad Hollywood Reporter gaat 'Dallas' voort zonder Hagman.

Hagman deed de bekentenis aan een journalist van de Sunday Times op voorwaarde dat die het pas zou schrijven na de dood van de acteur.

Tijdens een bezoek aan Roemenië in de jaren tachtig, op het hoogtepunt van het succes van Dallas, vroeg het regime van Ceausescu de acteur of het zijn beeltenis mocht gebruiken. De foto zou worden afgedrukt op een gigantische affiche ter glorie van de machthebber.

Hagman ging akkoord en vroeg om een zak cash achter te laten in de damestoiletten van een overheidsgebouw. Het geld werd een dag later opgehaald door zijn echtgenote.

"We jaagden het er snel door, zoals we dat toen altijd deden", aldus Hagman.

De acteur overleed vrijdag in de Verenigde Staten op 81-jarige leeftijd. (Belga/MS)

Dat schrijft de Britse krant Sunday Times. Volgens het vakblad Hollywood Reporter gaat 'Dallas' voort zonder Hagman. Hagman deed de bekentenis aan een journalist van de Sunday Times op voorwaarde dat die het pas zou schrijven na de dood van de acteur. Tijdens een bezoek aan Roemenië in de jaren tachtig, op het hoogtepunt van het succes van Dallas, vroeg het regime van Ceausescu de acteur of het zijn beeltenis mocht gebruiken. De foto zou worden afgedrukt op een gigantische affiche ter glorie van de machthebber. Hagman ging akkoord en vroeg om een zak cash achter te laten in de damestoiletten van een overheidsgebouw. Het geld werd een dag later opgehaald door zijn echtgenote. "We jaagden het er snel door, zoals we dat toen altijd deden", aldus Hagman. De acteur overleed vrijdag in de Verenigde Staten op 81-jarige leeftijd. (Belga/MS)