Films over Grote Persoonlijkheden worden vaak na hun respectieve dood gemaakt. Denk aan Malcolm X, The Aviator, Milk. Het volstaat ook om enigszins fin de carrière te zijn. Denk aan Invictus of W. Soms gaan regisseurs nog verder, en maken ze films over volop in leven én functie zijnde helden. Denk aan The Queen, over de Engelse koningin Elizabeth, wier hart nog kranig pompt.

Ook Nederland brengt in Majesteit een regerend monarch naar de filmzalen. De 49-jarige Carine Crutzen geeft gestalte aan niemand minder dan koningin Beatrix.

Regisseur Peter de Baan heeft al ervaring ter zake; hij maakte twee films over de Oranje-Nassaus: De kroon (2005) en De prins en het meisje (2007). De opnamen van Majesteit begonnen maandag en gaan door in Nederland, Zuid-Afrika en de federale modelstaat België.

Hoewel premier Balkenende al in tal van films meedeed, zal hij zichzelf niet spelen in Majesteit. Acteur Marcel Hensema werd aangezocht voor de rol. Wij vonden Jan-Peter nochtans schitteren in o.m. De Steen der Wijzen en De Gevange van Azkaban.

Een trailer van De prins en het meisje hebben we niet gevonden. Gelukkig heeft ene jackie22506 een scène uit die film online gezet:

Sam De Ryck

Films over Grote Persoonlijkheden worden vaak na hun respectieve dood gemaakt. Denk aan Malcolm X, The Aviator, Milk. Het volstaat ook om enigszins fin de carrière te zijn. Denk aan Invictus of W. Soms gaan regisseurs nog verder, en maken ze films over volop in leven én functie zijnde helden. Denk aan The Queen, over de Engelse koningin Elizabeth, wier hart nog kranig pompt. Ook Nederland brengt in Majesteit een regerend monarch naar de filmzalen. De 49-jarige Carine Crutzen geeft gestalte aan niemand minder dan koningin Beatrix. Regisseur Peter de Baan heeft al ervaring ter zake; hij maakte twee films over de Oranje-Nassaus: De kroon (2005) en De prins en het meisje (2007). De opnamen van Majesteit begonnen maandag en gaan door in Nederland, Zuid-Afrika en de federale modelstaat België. Hoewel premier Balkenende al in tal van films meedeed, zal hij zichzelf niet spelen in Majesteit. Acteur Marcel Hensema werd aangezocht voor de rol. Wij vonden Jan-Peter nochtans schitteren in o.m. De Steen der Wijzen en De Gevange van Azkaban. Een trailer van De prins en het meisje hebben we niet gevonden. Gelukkig heeft ene jackie22506 een scène uit die film online gezet:Sam De Ryck