Drie weken nadat de film in de zalen kwam, bracht hij al meer dan een miljard dollar op: 318,5 miljoen dollar in de VS en 690 miljoen dollar daarbuiten.


De laatste Harry Potter-film steekt daarmee de allereerste, "Harry Potter and the Philosopher's Stone", voorbij. Die haalde 969 miljoen dollar aan inkomsten binnen. De acht films samen zijn goed voor meer dan 7 miljard dollar.

Warner laat nog weten dat "Harry Potter and the Deathly Hallows - part 2" de negende film uit de geschiedenis is die wereldwijd meer dan 1 miljard dollar binnenrijft.

Drie weken nadat de film in de zalen kwam, bracht hij al meer dan een miljard dollar op: 318,5 miljoen dollar in de VS en 690 miljoen dollar daarbuiten. De laatste Harry Potter-film steekt daarmee de allereerste, "Harry Potter and the Philosopher's Stone", voorbij. Die haalde 969 miljoen dollar aan inkomsten binnen. De acht films samen zijn goed voor meer dan 7 miljard dollar. Warner laat nog weten dat "Harry Potter and the Deathly Hallows - part 2" de negende film uit de geschiedenis is die wereldwijd meer dan 1 miljard dollar binnenrijft.