La tierra roja

Diego Martínez Vignatti met Geert Van Rampelberg, Eugenia Ramírez Miori

De in België belande Argentijn Diego Martínez Vignatti tekende in het verleden voor de verbluffende fotografie van Japón (2002) en Batalla en el cielo (2005), de films waarmee Carlos Reygadas doorbrak. Maar liever dan andermans film in te blikken, regisseert hij. Debuut La marea (2007) was zeer beloftevol, La cantante de tango (2009) was dat al een stuk minder. En La tierra roja is een teleurstelling. Vignatti kiest plots voor narratieve cinema maar overschat zijn capaciteiten als scenarist.

Brute pech voor Geert Van Rampelberg, die voor deze film in een noordoostelijke uithoek van Argentinië in de modder ploeterde. Hij speelt hier een ex-rugbyspeler die vrolijk regenwoud ontbost voor de grote jongens en niet luistert naar zijn grote geliefde. Zij leidt het fel oplaaiende protest tegen het gebruik van giftige producten die de bevolking doodziek maken. Goedbedoeld, maar daar koop je niets mee. (NR)

De in België belande Argentijn Diego Martínez Vignatti tekende in het verleden voor de verbluffende fotografie van Japón (2002) en Batalla en el cielo (2005), de films waarmee Carlos Reygadas doorbrak. Maar liever dan andermans film in te blikken, regisseert hij. Debuut La marea (2007) was zeer beloftevol, La cantante de tango (2009) was dat al een stuk minder. En La tierra roja is een teleurstelling. Vignatti kiest plots voor narratieve cinema maar overschat zijn capaciteiten als scenarist. Brute pech voor Geert Van Rampelberg, die voor deze film in een noordoostelijke uithoek van Argentinië in de modder ploeterde. Hij speelt hier een ex-rugbyspeler die vrolijk regenwoud ontbost voor de grote jongens en niet luistert naar zijn grote geliefde. Zij leidt het fel oplaaiende protest tegen het gebruik van giftige producten die de bevolking doodziek maken. Goedbedoeld, maar daar koop je niets mee. (NR)