Eerder won de film ook al prijzen op de filmfestivals van Gijon (Spanje) en Guanajuato (Mexico). In september werd 'Rotkop' uitgeroepen tot beste kortfilm tijdens het filmfestival in Oostende.

Het scenario is van Bert Van Dael en Sanne Nuyens. De film draait rond de 15-jarige Olli, een eenzame rotkop die ruzie zoekt met wie hij kan. Wanneer zijn doodzieke moeder een feestje voor zijn zestiende verjaardag organiseert, wil hij haar niet teleurstellen. Hij moet op zoek naar vrienden.

De hoofdrollen worden vertolkt door Enrique De Roeck, Marthe Schneider, Yavuz Saçikara en Sara De Bosschere. Rik Zang tekende voor de fotografie, met Maarten Janssens als monteur en Raf Keunen (van 'Rundskop') als componist van de originele score.

Het Slamdance Film Festival werd opgericht in 1995 door een groep Amerikaanse filmmakers die een degelijk alternatief wilden bieden voor het steeds groter en commerciëlerwordende Sundance Film Festival. (Belga/KS)

Eerder won de film ook al prijzen op de filmfestivals van Gijon (Spanje) en Guanajuato (Mexico). In september werd 'Rotkop' uitgeroepen tot beste kortfilm tijdens het filmfestival in Oostende. Het scenario is van Bert Van Dael en Sanne Nuyens. De film draait rond de 15-jarige Olli, een eenzame rotkop die ruzie zoekt met wie hij kan. Wanneer zijn doodzieke moeder een feestje voor zijn zestiende verjaardag organiseert, wil hij haar niet teleurstellen. Hij moet op zoek naar vrienden. De hoofdrollen worden vertolkt door Enrique De Roeck, Marthe Schneider, Yavuz Saçikara en Sara De Bosschere. Rik Zang tekende voor de fotografie, met Maarten Janssens als monteur en Raf Keunen (van 'Rundskop') als componist van de originele score. Het Slamdance Film Festival werd opgericht in 1995 door een groep Amerikaanse filmmakers die een degelijk alternatief wilden bieden voor het steeds groter en commerciëlerwordende Sundance Film Festival. (Belga/KS)