De Amerikaanse fotografe Alex Prager veroverde de Amerikaanse galerijscène met geënsceneerde vrouwenportretten die zich situeren in het modebewuste maar onrustige Hollywood van de sixties. 'Despair' is haar eerste kortfilm die ze zelf opvat als een levende, zintuiglijke versie van haar fotografisch werk. Deze chiller speelt zich af in het LA van de sixties en baadt in een sfeertje dat doet denken aan de zuivere, stijlvolle beelden van 'Mad Men' en refereert naar grote regisseurs uit de fifties als Hitchcock en Douglas Sirk.

Actrice en model Bryce Dallas Howard - dochter van regisseur Ron Howard - schittert als de klassieke femme fatale die de wanhoop nabij is als ze verdwaalt in een door consumptie- en popcultuur overheersende wereld. In september exposeert Prager portret en beeld in het MoMa te New York. Aanrader: de persoonlijke website van Prager waarop je haar drie magistrale fotoreeksen 'Polyester', 'The Big Valley' en 'Week-End' volledig kunt bewonderen. Zeker het bekijken waard, net als deze kortfilm:

Andreas Ilegems

De Amerikaanse fotografe Alex Prager veroverde de Amerikaanse galerijscène met geënsceneerde vrouwenportretten die zich situeren in het modebewuste maar onrustige Hollywood van de sixties. 'Despair' is haar eerste kortfilm die ze zelf opvat als een levende, zintuiglijke versie van haar fotografisch werk. Deze chiller speelt zich af in het LA van de sixties en baadt in een sfeertje dat doet denken aan de zuivere, stijlvolle beelden van 'Mad Men' en refereert naar grote regisseurs uit de fifties als Hitchcock en Douglas Sirk. Actrice en model Bryce Dallas Howard - dochter van regisseur Ron Howard - schittert als de klassieke femme fatale die de wanhoop nabij is als ze verdwaalt in een door consumptie- en popcultuur overheersende wereld. In september exposeert Prager portret en beeld in het MoMa te New York. Aanrader: de persoonlijke website van Prager waarop je haar drie magistrale fotoreeksen 'Polyester', 'The Big Valley' en 'Week-End' volledig kunt bewonderen. Zeker het bekijken waard, net als deze kortfilm: Andreas Ilegems