De kortfilm "Land of the Heroes" van de Koerdisch-Vlaamse regisseur Sahim Omar Kalifa heeft de Prijs voor Best Short Film gewonnen op het Yilmaz Güney Film Festival in het Turkse Batman.

De Koerdisch-Vlaamse regisseur Kalifa nam de award, met een geldprijs van 3.000 euro, persoonlijk in ontvangst. Ondertussen staat de teller voor "Land of the Heroes" al op 21 internationale onderscheidingen en zo'n honderd festivalselecties.

In "Land of the Heroes" proberen drie Iraakse kinderen in het naoorlogse Irak van 1988 de tijd te doden, terwijl ze wachten op de uitzending van de kinderprogramma's op televisie, maar dat lijkt moeilijker dan gedacht. Het verhaal grijpt terug naar de kindertijd van Sahim Omar Kalifa, zelf van Iraaks-Koerdische afkomst, en de frustratie die de continue televisiepropaganda van Saddam Hoessein met zich meebracht.

De jury van het festival in de Turkse stad Batman loofde "Land of the Heroes" voor zijn visuele stijl en de spontaneïteit en geloofwaardigheid van de acteurs. Ook het script en thema van de film, die de invloed van oorlog op kinderen toont, kon op heel wat bijval rekenen. "Land of the Heroes" kwam tot stand met de steun van het Vlaams Audiovisueel Fonds.

Het Turkse Yilmaz Güney Film Festival is genoemd naar de gelijknamige Koerdisch-Turkse auteur en filmmaker Yilmaz Güney, die in 1982 als eerste Turkse regisseur de Gouden Palm op het Filmfestival van Cannes won met zijn film "Yol".

De kortfilm "Land of the Heroes" van de Koerdisch-Vlaamse regisseur Sahim Omar Kalifa heeft de Prijs voor Best Short Film gewonnen op het Yilmaz Güney Film Festival in het Turkse Batman. De Koerdisch-Vlaamse regisseur Kalifa nam de award, met een geldprijs van 3.000 euro, persoonlijk in ontvangst. Ondertussen staat de teller voor "Land of the Heroes" al op 21 internationale onderscheidingen en zo'n honderd festivalselecties. In "Land of the Heroes" proberen drie Iraakse kinderen in het naoorlogse Irak van 1988 de tijd te doden, terwijl ze wachten op de uitzending van de kinderprogramma's op televisie, maar dat lijkt moeilijker dan gedacht. Het verhaal grijpt terug naar de kindertijd van Sahim Omar Kalifa, zelf van Iraaks-Koerdische afkomst, en de frustratie die de continue televisiepropaganda van Saddam Hoessein met zich meebracht. De jury van het festival in de Turkse stad Batman loofde "Land of the Heroes" voor zijn visuele stijl en de spontaneïteit en geloofwaardigheid van de acteurs. Ook het script en thema van de film, die de invloed van oorlog op kinderen toont, kon op heel wat bijval rekenen. "Land of the Heroes" kwam tot stand met de steun van het Vlaams Audiovisueel Fonds. Het Turkse Yilmaz Güney Film Festival is genoemd naar de gelijknamige Koerdisch-Turkse auteur en filmmaker Yilmaz Güney, die in 1982 als eerste Turkse regisseur de Gouden Palm op het Filmfestival van Cannes won met zijn film "Yol".