"King of the Belgians" is een een coproductie met Nederland via Topkapi Films. In de film, de vierde speelfilm van Peter Brosens en Jessica Woodworth (die in de VS geboren werd maar gehuwd is met Brosens en in België woont), onderneemt de Koning der Belgen, een rol voor Peter Van den Begin, met zijn trouwe entourage een odyssee door de Balkan om zijn uiteenvallende koninkrijk te redden.

Jessica Woodworth & Peter Brosens, Getty Images
Jessica Woodworth & Peter Brosens © Getty Images

De Nederlandse award is de eerste internationale prijs voor de film, die sinds zijn première verder de wereld rondreisde met vertoningen in onder meer Hamburg, Busan, Antalya, São Paulo, Valladolid, Tallinn, Marrakech, Dubai, Les Arcs, Palm Springs en recent nog Göteborg.

Be for Films, dat de film internationaal vertegenwoordigt, verkocht de film ondertussen ook aan Nederland, waar Contact Film "King of the Belgians" op 25 mei in de Nederlandse bioscopen uitbrengt.

Vanaf begin maart is de film in België ook verkrijgbaar op dvd.

De Hivos Tiger Award 2017, de belangrijkste prijs op het filmfestival waaraan een geldbedrag van 40.000 euro is verbonden, ging vrijdag naar "Sexy Durga" van de Indiase regisseur Sanal Kumar Sasidharan.

"King of the Belgians" is een een coproductie met Nederland via Topkapi Films. In de film, de vierde speelfilm van Peter Brosens en Jessica Woodworth (die in de VS geboren werd maar gehuwd is met Brosens en in België woont), onderneemt de Koning der Belgen, een rol voor Peter Van den Begin, met zijn trouwe entourage een odyssee door de Balkan om zijn uiteenvallende koninkrijk te redden. De Nederlandse award is de eerste internationale prijs voor de film, die sinds zijn première verder de wereld rondreisde met vertoningen in onder meer Hamburg, Busan, Antalya, São Paulo, Valladolid, Tallinn, Marrakech, Dubai, Les Arcs, Palm Springs en recent nog Göteborg. Be for Films, dat de film internationaal vertegenwoordigt, verkocht de film ondertussen ook aan Nederland, waar Contact Film "King of the Belgians" op 25 mei in de Nederlandse bioscopen uitbrengt. Vanaf begin maart is de film in België ook verkrijgbaar op dvd. De Hivos Tiger Award 2017, de belangrijkste prijs op het filmfestival waaraan een geldbedrag van 40.000 euro is verbonden, ging vrijdag naar "Sexy Durga" van de Indiase regisseur Sanal Kumar Sasidharan.