Van 1988, toen het bioscoopcomplex in Brussel opende, tot eind 2005 was er al een zaal met IMAX-ervaring, maar de Kinepolis Group sloot de zaal omdat er te weinig geschikte films waren. Elf jaar later wordt Kinepolis Brussel opnieuw de enige Belgische bioscoop met IMAX-technologie.

Kinepolis is er naar eigen zeggen van overtuigd dat de IMAX-zaal en de aan het formaat aangepaste kaskrakers vandaag wel een meerwaarde bezorgen aan de filmliefhebber.

De IMAX-zaal, met een scherm van 532 vierkante meter, zal plaats bieden aan 400 kijkers.

"Het succes van IMAX in markten zoals Nederland, Frankrijk en Duitsland, heeft ons ertoe gebracht onze voormalige IMAX-zaal in Brussel te heropenen en uit te rusten met de laatste nieuwe laser- en geluidstechnologie van IMAX", zegt Eddy Duquenne, CEO Kinepolis Group.

De opening staat gepland op 14 december, gelijktijdig met de release van 'Rogue One: A Star Wars Story', de eerste film die er zal vertoond worden. (Belga/DB)

Van 1988, toen het bioscoopcomplex in Brussel opende, tot eind 2005 was er al een zaal met IMAX-ervaring, maar de Kinepolis Group sloot de zaal omdat er te weinig geschikte films waren. Elf jaar later wordt Kinepolis Brussel opnieuw de enige Belgische bioscoop met IMAX-technologie. Kinepolis is er naar eigen zeggen van overtuigd dat de IMAX-zaal en de aan het formaat aangepaste kaskrakers vandaag wel een meerwaarde bezorgen aan de filmliefhebber. De IMAX-zaal, met een scherm van 532 vierkante meter, zal plaats bieden aan 400 kijkers. "Het succes van IMAX in markten zoals Nederland, Frankrijk en Duitsland, heeft ons ertoe gebracht onze voormalige IMAX-zaal in Brussel te heropenen en uit te rusten met de laatste nieuwe laser- en geluidstechnologie van IMAX", zegt Eddy Duquenne, CEO Kinepolis Group.De opening staat gepland op 14 december, gelijktijdig met de release van 'Rogue One: A Star Wars Story', de eerste film die er zal vertoond worden. (Belga/DB)