Vorig jaar sleepte Kathryn Bigelow als allereerste vrouw een Oscar voor Beste Regie in de wacht met haar film 'The Hurt Locker'. Bigelow werd voor dit oorlogsdrama over een Amerikaans ontmijningsteam in Irak met maar liefst zes Oscars bekroond.

Momenteel is Bigelow samen met Mark Boal, de scenarioschrijver van 'The Hurt Locker' en kenner van het Midden-Oosten, volop bezig aan hun nieuwste project 'Kill Bin Laden'. De eerste versie van 'Kill Bin Laden' was gebaseerd op de vorige, mislukte poging van een speciaal commandoteam om de leider van al-Qaida uit te schakelen. Nu blijkt dat de realiteit echter anders beslist heeft over het einde, zal Boal het script moeten herschrijven, inclusief happy end. De nieuwe versie zal het veertig minuten durende vuurgevecht met Bin Laden's dood tot gevolg bevatten. De release van de film zal wellicht vervroegd worden.

Volgens de Amerikaanse filmnieuwssite Deadline zal 'Kill Bin Laden' gefinancierd worden door Megan Ellison, dochter van Larry Ellison (CEO van softwaregigant Oracle). Waar de opnames zullen plaatsvinden en welke acteurs allemaal in dit project zullen meespelen is nog niet helemaal duidelijk.

Noëmie Machtelinckx

Vorig jaar sleepte Kathryn Bigelow als allereerste vrouw een Oscar voor Beste Regie in de wacht met haar film 'The Hurt Locker'. Bigelow werd voor dit oorlogsdrama over een Amerikaans ontmijningsteam in Irak met maar liefst zes Oscars bekroond. Momenteel is Bigelow samen met Mark Boal, de scenarioschrijver van 'The Hurt Locker' en kenner van het Midden-Oosten, volop bezig aan hun nieuwste project 'Kill Bin Laden'. De eerste versie van 'Kill Bin Laden' was gebaseerd op de vorige, mislukte poging van een speciaal commandoteam om de leider van al-Qaida uit te schakelen. Nu blijkt dat de realiteit echter anders beslist heeft over het einde, zal Boal het script moeten herschrijven, inclusief happy end. De nieuwe versie zal het veertig minuten durende vuurgevecht met Bin Laden's dood tot gevolg bevatten. De release van de film zal wellicht vervroegd worden. Volgens de Amerikaanse filmnieuwssite Deadline zal 'Kill Bin Laden' gefinancierd worden door Megan Ellison, dochter van Larry Ellison (CEO van softwaregigant Oracle). Waar de opnames zullen plaatsvinden en welke acteurs allemaal in dit project zullen meespelen is nog niet helemaal duidelijk. Noëmie Machtelinckx