In Keanu wordt de kat van Clarence (Keegan-Michael Key) en Rell (Jordan Peele) gestolen door een gangster. Het duo moet zich voordoen als gevaarlijke criminelen om de schattige kitten Keanu, vernoemd naar acteur Keanu Reeves, te redden.

De filmmakers worstelden met het idee om Reeves te vragen voor de prent. De film vertoont namelijk veel gelijkenissen met John Wick, een actiethriller uit 2014 waarin Reeves de hoofdrol speelt. Volgens Rolling Stone Magazine weigerde de acteur eerst, maar stemde hij uiteindelijk toe na aandringen van zijn zus. De film was toen al bijna volledig afgewerkt. Reeves was op dat moment in Italië voor de opnames van John Wick 2 en nam enkele dialogen op in een studio in Rome tijdens een Skypegesprek met regisseur Peter Atencio.

De opnames zelf waren ook niet gemakkelijk. Acteur Keegan-Michael Key heeft een kattenallergie en moest tijdens het filmen medicijnen innemen. Het duurde bovendien weken om de zeven kittens, die Keanu portretteren, te trainen. Na de opnames werden alle katten geadopteerd. De film komt op 29 april uit in de Verenigde Staten.

Er is ook een grappige remake gemaakt van de trailer met allemaal katten.

En er is nog meer kattenfilmnieuws. Ook de Amerikaanse rapper Tyler, The Creator verleende zijn stem aan een kat. In The Adventures of Drunky portretteert hij Oscar, een grofgebekte kat met een ooglapje. De animatiefilm voor volwassenen gaat over de ongelukkige caféganger Drunky die tussen hemel en hel reist om zijn geliefde Fancy in veiligheid te brengen en de wereld te redden. De film wordt in 2017 in de bioscoop verwacht.

Keanu Reeves en Tyler, The Creator zijn niet de eersten die dit jaar hun stem verlenen aan een kat. In maart verschenen A$AP Rocky en A$AP Ferg, twee leden van de Amerikaanse hiphopgroep A$AP Mob, als rappende katten in een aflevering van de HBO-animatieserie Animals.

(EL)

In Keanu wordt de kat van Clarence (Keegan-Michael Key) en Rell (Jordan Peele) gestolen door een gangster. Het duo moet zich voordoen als gevaarlijke criminelen om de schattige kitten Keanu, vernoemd naar acteur Keanu Reeves, te redden.De filmmakers worstelden met het idee om Reeves te vragen voor de prent. De film vertoont namelijk veel gelijkenissen met John Wick, een actiethriller uit 2014 waarin Reeves de hoofdrol speelt. Volgens Rolling Stone Magazine weigerde de acteur eerst, maar stemde hij uiteindelijk toe na aandringen van zijn zus. De film was toen al bijna volledig afgewerkt. Reeves was op dat moment in Italië voor de opnames van John Wick 2 en nam enkele dialogen op in een studio in Rome tijdens een Skypegesprek met regisseur Peter Atencio.De opnames zelf waren ook niet gemakkelijk. Acteur Keegan-Michael Key heeft een kattenallergie en moest tijdens het filmen medicijnen innemen. Het duurde bovendien weken om de zeven kittens, die Keanu portretteren, te trainen. Na de opnames werden alle katten geadopteerd. De film komt op 29 april uit in de Verenigde Staten.Er is ook een grappige remake gemaakt van de trailer met allemaal katten.En er is nog meer kattenfilmnieuws. Ook de Amerikaanse rapper Tyler, The Creator verleende zijn stem aan een kat. In The Adventures of Drunky portretteert hij Oscar, een grofgebekte kat met een ooglapje. De animatiefilm voor volwassenen gaat over de ongelukkige caféganger Drunky die tussen hemel en hel reist om zijn geliefde Fancy in veiligheid te brengen en de wereld te redden. De film wordt in 2017 in de bioscoop verwacht.Keanu Reeves en Tyler, The Creator zijn niet de eersten die dit jaar hun stem verlenen aan een kat. In maart verschenen A$AP Rocky en A$AP Ferg, twee leden van de Amerikaanse hiphopgroep A$AP Mob, als rappende katten in een aflevering van de HBO-animatieserie Animals. (EL)